Skip to content
Sport

„Suntem dezgustați!” Federația Engleză de Fotbal se declară „consternată” de ceea ce s-a întâmplat după finala EURO 2020

Inquam Photos / Octav Ganea

Federaţia Engleză de Fotbal (FA) s-a declarat”consternată” şi „dezgustată” de remarcile rasiste făcute pe reţelele de socializare la adresa jucătorilor Marcus Rashford, Jadon Sancho şi Bukayo Saka, după înfrângerea echipei Angliei în faţa Italiei (1-1, 2-3 după loviturile de departajare) în finala EURO 2020.

Rashford, Sancho și Saka, victimele rasismului

Cei trei jucători au ratat la loviturile de departajare, permiţând astfel Italiei să cucerească titlul continental, potrivit digisport.

„Suntem dezgustaţi să vedem că jucătorii echipei noastre, care au dat totul în această vară, au fost supuşi unor agresiuni discriminatorii online după meciul din această seară”, a declarat federaţia.

„Noi susţinem jucătorii noştri”, a mai transmis FA.

„FA condamnă orice formă de discriminare şi este consternată de rasismul difuzat pe reţelele de socializare la adresa anumitor jucători ai Angliei”, a adăugat Federaţia engleză.

Poliţia londoneză a anunţat că „anchetează” asupra acestor postări „insultătoare şi rasiste” în mediul online.

Italia a învins Anglia cu scorul de 3-2 la loviturile de departajare, în finala de pe Wembley, trecându-şi în palmares al doilea titlu european din istoria sa, după cel cucerit în 1968.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *