Superstiţii de Ziua Îndrăgostiţilor. Cadouri pe care nu ar trebui să le oferi niciodată persoanei iubite

Sursa foto: Unsplash

De Ziua Îndrăgostiţilor, pe 14 februarie, există nenumărate superstiţii pe care îndrăgostiţii nu le ştiu, iar una dintre ele este strâns legată de cadourile pe care le oferim celor cărora le purtăm dragostea.

Ziua Îndrăgostiţilor sau Valentine’s Day este sărbătorită, anual, pe data de 14 februarie.

Deși nu este o sărbătoare românească, această zi a prins contur și în țara noastră, fiind un prilej prin care cei îndrăgostiți își mărturisesc din nou iubirea față de o persoană din viața lor.

Un punct de pornire pentru apariția acestei sărbători ar fi Festivalul Lupercalia, organizat în aceeași perioadă a lunii februarie.

Înainte de creștinarea imperiului, romanii respectau cu sfințenie un anumit ritual, totul în numele fertilității și al purificării.

Astfel, preoții zeului Faunus se adunau într-o peșteră, unde se credea că au fost crescuți Romulus și Remus de către lupoaică, unde sacrificau o capră și un câine. Blana caprei era tăiată apoi fâșii și era înmuiată în sânge.

Femeile, recoltele și terenurile agricole erau atinse apoi cu aceste fâșii de blană, crezându-se că acestea vor fi fertile în anul următor.

Tot în cadrul acestui festival se organiza o tragere la sorți, prin care băieții singuri aflau numele fetei cu care vor merge mai departe în viață.

Lupercalia nu a rezistat creștinării Imperiului Roman, fiind considerată o sărbătoare păgână.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: