Skip to content
Sport

Suporterii români revin pe stadioane! Dar cu o condiție: ”Vor intra doar cei vaccinați cu două doze”

Inquam Photos/Alberto Groşescu

România redeschide stadioanele de fotbal pentru persoanele vaccinare. Având în vedere că nu putem trece direct la meciuri cu spectatori în tribune din cadrul Campionatului European fără a testa, în prealabil, sistemul de acces cu respectarea normelor sanitare, autorităţile au anunţat organizarea finalei Cupei României, la data de 22 mai, la Ploieşti, cu spectatori în tribune, scrie adevarul.ro. Anunţul a fost făcut pentru prosport.ro de către Tudor Pop, preşedintele Comisiei de Tineret şi Sport din Camera Deputaţilor.

Potrivit acestuia, gradul de ocupare al locurilor pe „Ilie Oană“, la finala cupei, va fi de 50%. În plus, dacă suporterii vaccinaţi vor fi lăsaţi în tribune, şi jucătorii vaccinaţi vor avea, în curând, un avantaj: vor fi scutiţi de testele periodice pe care sunt nevoiţi să le efectueze pentru COVID-19.

Ce a spus Tudor Pop?  

*Revenirea spectatorilor la evenimentele sportive este o decizie pe care trebuie să o cântărim cu atenţie. Incidenţa medie în România a ajuns acum la 1,24 şi trebuie să ne concentrăm şi pe zona sportivă, dacă tot se fac eforturi pentru repornirea economiei şi ne gândim la viaţa socială.

*În perspectiva Campionatului European, avem nevoie de proiecte pilot, de revenirea graduală în arene, iar unul dintre ele este finala Cupei României. Ar urma să avem 7.500 de spectatori, din 15.000 de locuri, atât cât este capacitatea arenei Ilie Oană. Important de precizat că pe stadion vor intra doar suporterii vaccinaţi cu ambele doze. Este o decizie pe care o pot lua premierul, CNSU şi vicepremierii săptămâna viitoare.

*La cum decurge vaccinarea în România, nu cred că fanii sunt o problemă de găsit, iar FRF a dovedit că are capacitatea de a organiza meciuri în condiţii speciale. Iar acum au la dispoziţie două săptămâni. Cert este că avem nevoie de entuziasmul fanilor pe stadioane. Din sezonul viitor al Ligii 1, spectatorii pot reveni pe stadioane, în oraşele unde rata de vaccinare va ajunge la 50%.

*Am propus ca jucătorii vaccinaţi cu ambele doze să nu mai fie nevoiţi să facă teste rapide sau PCR. Astfel, eliberăm mişcarea sportivă de COVID-19 şi dăm un semnal important în campania pentru vaccinare. În plus, ar fi o uşurare din punct de vedere financiar şi pentru cluburile din România. Cupa României, semifinale, tur Astra – Dinamo 1-0 Craiova – Viitorul Pandurii 2-0 Meciurile-retur se vor juca în perioada 11-13 mai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *