Skip to content
Politică

Suportul popular pentru Ucraina va scădea odată cu scumpirile, avertizează Cristian Bușoi: Poate vom trăi mai prost, dar nu putem ceda!

english.almayadeen.net/

Rușii nu pot obține victoria, au pierderi umane și logistice importante, iar Ucraina luptă cu îndârjire și este din este din ce în ce mai dotată cu armament modern de către țările din Vest, susține europarlamentarul liberal Cristian Bușoi, într-un interviu pentru PS News.

„Acum, la 6 luni după ce Federația Rusă a pornit acest război crud și nedrept, vedem că armata ucraineană a rezistat eroic și a reușit să țină piept armatei roșii. Ultimele cifre ne arată că Ucraina a reușit să câștige 45 000 de km2, în timp ce Federația Rusă doar 451 de km2, conform Institutului pentru Studiul Războiului. Observăm că rușii nu pot obține victoria, au pierderi umane și logistice importante, iar Ucraina luptă cu îndârjire și este din este din ce în ce mai dotată cu armament modern de către țările din Vest, iar zilele acestea asistăm la o contraofensivă în zona Herson.

Putem spune că socoteala ”de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg”. Dacă Putin spunea acum 6 luni că pe 24 iulie va face o mare paradă militară în Kiev, iată că Ucraina nu a fost învinsă, nu s-a predat și continuă să se apere și speră să elibereze Crimea”, a spus europarlamentarul.

Cristian Bușoi a subliniat faptul că Ucraina „nu poate semna o pace în genunchi, cedând teritorii”, și că toate semnele arată că rușii vor continua conflictul.

„Și eu și cred că toți oamenii crescuți în sistemul democrațiilor occidentale își doresc ca războiul să ia sfârșit și să avem pace. Doar că nu se poate semna o pace în genunchi, cu Ucraina cedând din teritoriul său. Putin a semnat decretul de creștere a armatei ruse cu încă 137 000 de soldați, Ministrul Apărarii, Șoigu a anunțat că ”operațiunea specială ” continuă, deci nu avem un semnal de încetare a războiului din partea rusă, lucru ce mă face să mă gândesc că pacea este încă departe.

Trebuie să fim conștienți că nu putem lăsa lucrurile așa și că Federația Rusă trebuie să plătească pentru aceste crime. Trebuie să rămânem solidari cu Ucraina, să le asigurăm tot suportul și să menținem sancțiunile împotriva Federației Ruse până aceștia vor înțelege că nu pot încălca orice principiu, nu pot schimba lumea cu forța doar pentru capriciile unui dictator”, a adăugat liberalul.

Europarlamentarul a precizat, de asemenea, că suportul popular pentru Ucraina va scădea odată cu scumpirile la gaz și electricitate în Europa.

„Va urma o perioadă grea pentru toată lumea și probabil mulți vor resimți acest lucru. Vor fi scumpiri la gaz, la electricitate, economia mondială va fi afectată. Probabil, din această cauză va scădea și suportul popular pentru Ucraina și mulți vor spune ” să se termine cât mai repede” ca să revenim la normalitate. Doar că nu Ucraina a pornit acest război, ci Federația Rusă și nu putem ceda. E drept, poate vom trăi un pic mai prost, poate vom plăti un pic mai mult pentru utilități, dar trebuie să știm că în Ucraina oamenii mor pentru ca inclusiv noi, cei din vest, să avem pace”, a punctat Bușoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *