Skip to content
Politică

Supraacciza carburanților inflamează spiritele. Virgil Popescu denunță „disperarea” PSD

descoperamehedinti.ro

Supraacciza carburanților inflamează spiritele. Virgil Popescu – vicepreședinte al Partidului Național Liberal (PNL) -denunță „disperarea” Partidului Social Democrat (PSD).

Într-un articol publicat luni pe blog (intitulat „Disperare, numele tău este PSD! Guvernul Dragnea-Tudose a fost prins cu minciuna grav în ceea ce privește scumpirea carburanților”), deputatul liberal acuză „minciuna” PSD-iștilor în legătură cu prețul combustibililor: întâi, oamenii lui Liviu Dragnea au dat asigurări că nu el nu va crește, dar realitatea i-a contrazis.

„Iată încă o dovadă că guvernul PSD nu mai știe cum să ne mai jupoaie la pompă, ca să scoată bani de pensiile pe care nu le mai poate susține! Nu mai devreme de astăzi (luni), Europa FM a făcut o analiză care ar trebui să ne dea mult de gândit: de vineri (când a fost reintrodusă supraacciza la carburanți) până luni, prețul la pompă a sărit cu 9 până la 19 bani/litrul de benzină sau motorină.

De altfel, să ne amintim: în luna ianuarie, când a fost modificat Codul Fiscal și a fost eliminată supraacciza de la combustibili, prețurile au scăzut. La începutul lunii august, premierul Mihai Tudose declara senin că Guvernul poate bine-mersi să reintroducă acciza, fiindcă prețurile de la pompă nu vor avea de suferit. Cifrele vă dau de gol, domnule prim-ministru! Asumați-vă faptul că scumpirile din benzinării sunt cauzate de reapariția accizei! Fiți bărbat de stat, nu șmenar care întoarce portofelul! Nu jucați alba-neagra cu banii românilor!

Și asta nu e tot! Altă scumpire este așteptată de la 1 octombrie, când acciza va crește cu încă 16 bani la litru. Această realitate îi contrazice flagrant pe Liviu Dragnea și Mihai Tudose, care au susținut în tot acest timp că acciza crescută nu va aduce și o mărire de preț. O minciună PSD-istă de manual! Nu mai devreme de luna august, principalul argument al lui Tudose pentru a introduce supraaciza a fost că eliminarea acesteia la 1 ianuarie 2017 a produs o gaură în buget, fără ca această gaură să fi fost tradusă într-un preț mai mic la pompă. Din nevoia disperată de a strânge cu orice preț bani pentru salarii și pensii, Dragnea face ce știe el mai bine: încearcă să ne îmbete cu apă rece”, tună Virgil Popescu.

Citiți AICI întregul material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *