Skip to content
Opinii & Analize

Supraacciza pentru CEC Bank versus taxa Bancorex

Pentru a nu păți ca în Moldova, Bulgaria, Letonia (audit internațional și procuratură) Isarescu a băgat o taxă de solidaritate cu pierderile Bancorex pe fiecare litru de combustibil.

Românii au plătit câte un cent pentru fiecare litru de combustibil consumat în perioada 2000-2010 pentru o așa numită taxă de solidaritate cu pierderile patronate de Manole Mugurel Isărescu la Bancorex.

Taxa de solidaritate pentru devalizarea Bancorex reprezintă 10 euro de fiecare tonă de combustibil ceea ce însemnă peste 250 mii de euro pe zi sifonati de la români.

CEC Bank are pierderi de peste 200 milioane de euro, rostogolite pentru a îl acoperi pe Isărescu în sperața prescrierii (prost calcul dat fiind perpetuarea raptului).

Liviu Voinea și Florin Georgescu, ulterior Manole Mugurel Isărescu îi rezolvă cu un mandat și o imunitate în CA BNR, au promovat și menținut acciza suplimentară de 7 euro cenți la carburant. (De 7 ori mai mare ca la Bancorex dar momentan, daca va fi anulată, pe o perioadă mai scurta ca cea de la Bancorex).

Evident că din aceasta suprataxa nu a fost construit nici un km de autostradă.

Banii au fost vărsați la buget, fără destinație special protejată pentru autostrăzi.

În prezent, după o tentativă nereușită de capitalizare cu tehnocrații lui Cioloș, Manole Mugurel Isărescu plusează la Teodorovici și Dăncilă să capitalizeze CEC Bank că tot au intrat bani la buget din supraacciză pe carburant.

Nu este așa de greu de decelat nici circuitul banilor în natură nici intenția trucului cu noua Taxă de Solidaritate Bancorex.

Supraacciza la carburant este o taxă de solidaritate cu CEC Bank și nu cu infrastructura României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *