Skip to content
Internațional

Supraviețuitor al atentatelor din 11 septembrie 2011 a murit din cauza Covid-19

Inquam Photos / Octav Ganea
" "

Un supraviețuitor al atentatelor din 11 septembrie 2011 – surprins într-o celebră fotografie cu atacurile asupra turnurilor World Trade Center – a murit din cauza COVID-19, a declarat pentru CNN familia bărbatului.

Este vorba despre Stephen Cooper, care în 11 septembrie 2011 livra documente în Manhattan, când un ofițer de poliție i-a spus lui și celorlalți trecători să fugă.

" "
" "

Bărbatul a fost suprins într-o celebră forografie de la atentatele din 11 septembrie realizată de Suzanne Plunkett, fotograf Associated Press. El apare în acea imagine în partea stângă, îmbrăcat într-o cămasă neagră și purtând ochelari, alergând alături de alți trecători, în timp ce în spatele lor se vede fumul dens.

Nu și-a dat seama că a fost fotografiat decât după câteva săptămâni. Se uita într-un ziar sau revistă și și-a văzut fotografia. Era foarte, foarte mândru. Păstra o poză în portofel și o arăta oamenilor”, a afirmat Janet Rashes, partenera de viață a bărbatului.

Cooper, în vârstă de 78 de ani, a murit în Florida pe 28 martie, a spus Rashes, informează hotnews.ro.

Suzanne Plunkett, fotograful Associated Press care a surprins faimoasa imagine, a declarat pentru CNN că a rămas în legătură cu unii dintre oamenii din fotografie, dar nu a ajuns niciodată să se întâlnească cu Cooper.

Aproape 3.000 de oameni au fost ucişi, iar alți peste 6.000 au fost răniţi în atacurile teroriste de la World Trade Center din 11 septembrie 2001, informează

 

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *