Skip to content
Politică

Suprizele de pe listele PSD. Ileana Cristina Dumitrache, parlamentarul invizibil cu tablouri de 100.000 de euro

Facebook / Deputat Ileana Cristina Dumitrache

Alegerile parlamentare bat la ușă. Până acum nu avem o decizie oficială privind amânarea alegerilor programate pentru data de 6 decembrie, așadar, conform calendarului campania începe mâine. Suntem cu ochii pe listele propuse de partide pentru a vedea cine aspiră la un fotoliu de parlamentar. Printre propuneri există destule nume controversate. Astăzi ne oprim asupra altuia: Ileana Cristina Dumitrache, propusă de PSD Constanța pe lista pentru Camera Deputaților.

Parlamentarul invizibil – 59 de secunde vorbite în 4 ani

" "
" "

Doamna Ileana Cristina Dumitrache a fost aleasă în 2016 tot pe listele PSD Constanța. Timp de 4 ani de zile însă a fost o prezență “discretă” în Parlamentul României. Până în octombrie 2020 vorbise doar 59 de secunde în total. Luarea de cuvânt în ședința Camerei Deputaților în data de 27 octombrie i-a mai rotunjit performanțele oratorice, Ileana Cristina Dumitrache vorbind 3 minute și 57 de secunde, probabil spre surprinderea multor parlamentari care nu i-au auzit glasul timp de 4 ani de zile.

Dacă la capitolul “public speaking” nu excelează, să vedem ce spune CV-ul parlamentarei. Doamna Ileana Cristina Dumitrache a început un liceu în România şi a continuat în Marea Britanie, după care a rămas acolo pentru o facultate de afaceri şi limbi străine, studii continuate cu un master în marketing şi pictură la Universitatea din Bologna. Întoarsă în țară nu se angajează nicăieri, ci începe direct în administrația publică cu un job de consilier județean. În 2008 câștigă un mandat de deputat și rămâne în Parlamentul României de atunci. O prezență, așadar “discretă”, de vreme ce mai nimeni nu aude de Ileana Cristina Dumitrache. Culmea e că în CV aceasta spune că vorbește fluent 4 limbi străine: engleză, franceză, italiană și spaniolă. Mai mult, la capitolul “aptitudini și competențe personale”, Ileana Cristina Dumitrache și-a trecut “bună comunicare și relaționare interumană”, dar și “dezbateri și mese rotunde pe teme de interes general”.

Tablouri de 100.000 de euro și nașul Valeriu Zgonea

Doamna Ileana Cristina Dumitrache nu este doar un politician “discret” ci și o fină colecționară de artă. Așa se face că în declarația de avere aceasta a inclus tablouri în valoare de 100.000 de euro, icoane în valoare de 70.000 de euro, bijuterii de 100.000 de euro și mobilier de 50.000 de euro. În total, 320.000 de euro.

Ne întrebăm pe bună dreptate de unde acest stil de viață luxos? Un indiciu ar putea fi acesta. Ileana Cristina Dumitrache este fiica lui Ion Dumitrache, consilier județean la Constanța și om de afaceri. Probabil că de aici și pasiunea doamnei Ileana Dumitrache pentru politică și ascensiunea sa rapidă în politica mare. Soțul acesteia, George Teșeleanu, este fost consul onorific la Ascona, Italia, prosper om de afaceri și președintele Consiliului de Administrație al Șantierului Naval Midia. Între 2017 și 2018 acesta a fost și membru în Consiliul de Administrație al Companiei Naționale “Administrația Porturilor Maritime SA” Constanța. Mai mult decât atât, fostul președinte al Camerei Deputaților Valeriu Zgonea a fost nașul de cununie al celor doi. Zgonea a fost condamnat între timp la trei ani de închisoare cu executare într-un dosar de trafic de influență.

Doamna Ileana Cristina Dumitrache visează acum la un nou fotoliu de deputat tot pe listele PSD.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *