Skip to content
Politică

Surpriza Apa Nova: lucrările pe I.C. Brătianu, finalizate înainte de termen

Apa Nova informează, într-un comunicat de presă remis redacției PSnews, că lucrările de înlocuire a arterei de apă potabilă în zona Bulevardului I.C. Brătianu au fost finalizate luni, 5 septembrie, cu șase zile mai repede decât termenul preconizat inițial.

Potrivit sursei citate, ca urmare a intervenției, s-a înlocuit conducta de alimentare cu apă, de la strada Lipscani până la Muzeul de Istorie ( lângă Pasajul Universității), la aprox. 2,5 m adâncime. De asemenea, s-a subtraversat Bulevardul Brătianu pentru preluarea conductei pentru strada Colțea.

" "

„Toate acestea s-au realizat într-o zonă cu multe alte rețele și restricții impuse de Brigada de Poliție Rutieră precum și de necesitatea furnizării de apă potabilă în zonă, în special la Spitalul Colțea. Astfel, au fost zone în care s-a permis blocarea doar a jumătate din banda de circulație, fapt ce a crescut complexitatea și dificultatea lucrării. Personalul Apa Nova București a lucrat inclusiv pe timpul nopții folosind tehnologii noi, telescopice, efort ce a permis devansarea termenului de finalizare a lucrării.
Ulterior, a fost asfaltat întregul sistem rutier afectat de lucrări pentru readucerea sa la stadiul inițial. Urmează ca autoritățile responsabile să refacă spațiul verde din scuarul de la Piața Universității”, transmite comunicatul.

Apa Nova București administrează o rețea de alimentare cu apă de peste 2500 km și peste 2300 km de canalizare, sistemul având, în unele zone, o vechime de mai mult de 100 de ani. Lucrarea din zona Bulevardului Brătianu face parte din programul de prevenire a avariilor și modernizare a acestei rețele complexe, pentru a corespunde cerințelor actuale.

„Apa Nova București a dorit să profite de existența unui program al municipalității ce vizează modernizarea trotuarelor din zonă, astfel încât, prin sincronizarea intervențiilor, să se reducă la minim disconfortul creat bucureștenilor”, se mai arată în comunicat.

 

3 apa nova 2 apa nova 1 apa nova

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *