Skip to content
Politică

Surpriză de proporţii în lumea politică: Dăncilă i-ar fi propus lui Ponta să intre la guvernare

psnews.ro

Liderul Pro România, Victor Ponta, dezvăluie pe pagina sa de facebook, că a avut o discuţie cu preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, despre intrarea în locul ALDE.

Conform lui Victor Ponta, Dăncilă ar fi fost de acord cu toate condiţiile cerute pentru realizarea alianţei, mai puţin să-şi retragă candidatura de la preşedinţie.

Ca şi în cazul UDMR Doamna Dancila mi-a cerut si mie “sprijinul pentru ramanerea la guvernare” ; mi-a spus ca ii da afară pe ALDE şi să ii iau eu parlamentarii – şi ca îmi da ce ministere doresc pentru ProRomania/ a insistat să mă vada si sa ma convinga desi am fost foarte clar ca nu cred si nu ma intereseaza ofertele ei!

Am incercat sa ii explic cu toata rabdarea ( pentru ca nu parea sa inteleaga ce se intampla si care este realitatea ) ca targuilelile gen “Piata de zarzavat din Videle” sunt inutile si ca singura varianta de sprijin din partea ProRomania este aceea in care :

  1. restructureaza tot Guvernul si administratia publica
  2. Vine cu un nou program de guvernare realist si eficient
  3. Asigura stabilitatea si predictibilitatea economica si bugetara / renunta la ordonante de urgenta care sa modifice Codul Fiscal introducand peste noapte taxe si impozite aberante
  4. Numeste oameni in Guvern pe singurul criteriu al profesionaliamului ( nu pe “pilele” si presiunile baronilor care o papusesc acum dupa disparitia lui Dragnea)
  5. Renunta la candidatura proprie la Prezidentiale ( o situatie penibila si jenanta pentru orice social democrat) si stabileste impreuna cu Alde si ProRomania un candidat comun cu sanse reale de a merge in turul al doilea o alternativa serioasa pentru Iohannis si Barna

A fost rapid de acord cu punctele 1-4 (desi nu cred ca a inteles ce inseamna) si s-a suparat din cauza punctului 5 / la doua zile dupa aceasta conversatie a fugit la CEX, s-a “imbratisat” cu Stanescu – Baronul Caracalului , i-a mintit pe toti si a decis sa nu primeasca ProRomania la guvernare ( uitand sa precizeze ca tocmai ii refuzasem toate ofertele )!

Acum ii ameninta pe ALDE si face aceleasi oferte de targuiala penibila catre UDMR ( care evident se amuza de faptul ca nu au avut in 30 de ani in fata un lider PSD mai ignorant si pafarist decat D Dancila)!

Oferta mea publica de sprijin pentru cele 5 masuri de reforma ramane valabila – iar cu ProRomania vom merge mai departe pe acest drum dificil dar corect / si sunt convins ca votantii de stanga vor fi alaturi de mine ( chiar daca baronii si marionetele lor se opun)!”, a scris Ponta pe pagina de facebook.

Anul 2019 trebuie sa duca la bun sfarsit “eliberarea” Stangii politice de “cancerul” format din Dragnea, baroni, analfabete si incompetenti / desi va fi dureros si frustrant trebuie sa pornim la un proces de reconstructie pe termen lung – care sa recladeasca in mintea romanilor increderea ca social democratia poate sa ofere din nou un proiect de dezvoltare, solidaritate si echitate prin competenta , profesionalism si decenta/ ProRomania pentru Romania!”, scrie Victor Ponta pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *