Skip to content
Politică Video

SURPRIZA din sondajul INSCOP. Dungaciu: Acesta este atașamentul pe care americanii îl au față de România! EXCLUSIV

" "

Profesorul universitar Dan Dungaciu a fost cel mai recent invitat al ediției video ”Puterea Știrilor”, în cadrul căreia s-a discutat, printre altele, și despre studiul sociologic „Valori, percepţii şi reprezentări ale populaţiei în România şi SUA”, ce are la bază două sondaje de opinie realizate simultan de Inscop Research (România) şi The Polling Company (Statele Unite).

Concret: directorul Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române a prezentat o parte din rezultatele studiului, care a evidențiat, printre altele, că Transilvania este cea mai cunoscută parte a României în Statele Unite. Mai exact: 71% dintre americani declară că au auzit despre regiune, 19% că nu au auzit, în timp ce 10% nu ştiu sau nu răspund. Mai mult, dintre totalul celor intervievaţi, 35% consideră că Transilvania este o regiune în România, 23% că este ţara lui Dracula, 4% – o regiune în Ungaria, 3% – o regiune într-o altă ţară din UE.

" "
" "

”Transilvania este propaganda maghiară, revizionistă, nu are eficacitatea pe care unii încearcă să o sugereze. (…) România are un brand de țară greu de configurat astăzi în America. Transilvania ar putea să ne ajute ca brand de țară și chiar Dracula ar putea să ne ajute dacă  am fi suficient de inteligenți să intrăm spre publicul american cu un asemena brand de țară. Din cercetările noastre, este limpede că nu avem un brand de țară. Când spui România nu știi exact ce spui(…) Dacă există vreun atașament pe care americanii îl au față de România, pentru că am pus și această întrebare. Cât de mult contează pentru dvs faptul că: 1. soldații români luptă umăr la umăr cu americanii pe front? 2. Faptul că America este singura țară vizitată de doi președinți americani înainte de 1989? 3. Faptul că avem o atitudine negativă față de Rusia? 4. Faptul că România este în NATO? etc. Criteriul cel mai semnificativ perceput de americani este faptul că românii luptă umăr la umăr cu americanii”, a declarat Dan Dungaciu, la Puterea Știrilor.

Urmăriți mai jos întreaga secvență video:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *