Skip to content
Politică

Surpriză dinspre tehnocraţi: un ministru îi dă dreptate Gabrielei Firea. Află în ce privinţă

Surpriză dinspre tehnocraţi: un ministru din guvernul condus de către premierul Dacian Cioloş îi dă dreptate primarului general Gabriela Firea. Află în ce privinţă.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, a declarat, vineri, într-un interviu pentru adevarul.ro, că primarul Gabriela Firea a făcut bine că a întrerupt activităţile sportive care se desfăşurau în week-end pe Bulevardul Kiseleff din Bucureşti.

Mai mult: Elisabeta Lipă a precizat că nu ştia de existenţa proiectului Via Sport, dar a auzit că oricum “nu prea venea nimeni să facă sport acolo”.

„Eu nici n-am ştiut că sâmbăta şi duminica Kiseleff-ul este închis pentru sport. S-a discutat şi problema asta. Cineva i-a pus şi această întrebare. Doamna Firea a motivat (din punctul meu de vedere, foarte clar) că competiţiile majore nu le va opri niciodată. Ba din contră: le va susţine. Dar au fost nişte competiţii care şi-au dorit mai mult să-şi facă publicitate decât activitate. Şi-au asumat că vin 600 de participanţi; au venit doar câţiva.

Au zis că au nu ştiu câţi supraveghetori, n-au găsit acolo niciunul şi cred că în condiţiile astea nu ştiu dacă e… La cum şi-a expus punctul de vedere doamna Firea, eu i-am dat dreptate. Competiţiile majore (maraton, semi-maraton, crosuri) nici nu s-a pus problema să fie închise. Pur şi simplu, sunt nişte activităţi sâmbăta şi duminica care spun una în contract şi de fapt în realitate este altceva”, a detaliat demnitarul.

Întrebată de ce a ajuns sportul românesc într-o situaţie atât de grea, Elisabeta Lipă a răspuns: „În 2000, eu eram încă sportivă. Ieşisem campioană olimpică şi l-am auzit pe domnul Ţiriac spunând că n-am semănat nimic şi n-o să mai avem ce culege. Şi chiar nu-l înţelegeam. Dar rezultatele au început să scadă, numărul sportivilor a fost tot mai mic şi am ajuns în situaţia de astăzi, când rezultatele din tot acest ciclu olimpic nu prea ne dau speranţe la multe medalii”.

Ministrul Tineretului şi Sportului a mai spus că nu poate rezolva într-un an problemele sportului apărute de la Revoluţie până astăzi.

„Încerc să fac cât mai multe. Am deblocat premierea campionilor naţionali, care de 4-5 ani de zile erau blocate, avem o strategie pentru sport pe care am pus-o în dezbatere, mi-am propus ca în mandatul meu să modificăm Legea Sportului, am multe obiective”, a arătat Lipă.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *