Surpriză pe scena politică: Viorica Dăncilă intră în partidul lui Cristian Terheș și candidează la alegeri

Viorica Dăncilă
Sursa foto: Viorica Dăncilă

Surpriză pe scena politică: fostul premier al României, Viorica Dăncilă, se alătură partidului condus de Cristian Terheș și va candida pe listele PNCR -Partidul National Conservator Roman la alegerile parlamentare din această toamnă.

„Este adevărat, m-am alăturat partidului condus de Cristian Terheș, Partidul National Conservator Roman, iar mâine, la ora 11:00, vom avea o conferință de presă prin care vom spune ceea ce dorim să facem. Voi candida la alegerile parlamentare din acest an”, a declarat Viorica Dăncilă, în exclusivitate pentru PS News.

Viorica Dăncilă și Cristian Terheș vor lansa joi o platformă națională în jurul PNCR, platformă prin care își doresc să construiască un pol conservator puternic pentru alegerile parlamentare și prezidențiale.

Mutarea surpriză făcută de fostul prim-ministru al României Viorica Dăncilă este o lovitură puternică dată Partidului Social Democrat, care ar putea pierde o parte dintre voturile pe care le considera sigure.

Mai mult, nici AUR, partidul lui George Simion, nu va sta prea bine în sondaje după anunțul acestei alianțe dintre Viorica Dăncilă și Cristian Terheș.

Viorica Dăncilă va candida pe listele Partidului Național Conservator Român pentru alegerile parlamentare, în timp ce Cristian Terheș, președintele formațiunii politice, și-a anunțat intenția de a candida la alegerile prezidențiale.

Viorica Dăncilă a fost membră a Partidului Social Democrat din anul 1996, în organizația din Teleorman. De-a lungul anilor a deținut poziții atât în cadrul PSD, cât și în cadrul administrației locale. Viorica Dăncilă a fost consilier local și consilier județean până în anul 2009, când a fost aleasă europarlamentar. Până în 2018, Viorica Dăncilă a deținut două mandate succesive în Parlamentul European.

De asemenea a deținut funcțiile de președinte de organizație locală de partid, vicepreședinte al PSD Teleorman, președinte al OFSD Teleorman și președinte la nivel național al Organizației Femeilor Social Democrate. Pe 27 mai 2019, Viorica Dăncilă a devenit președintele interimar al Partidului Social Democrat, după ce Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. În cadrul Congresului din 29 iunie, Viorica Dăncilă a fost aleasă președinte al PSD cu voturile a 2.828 de delegați.

Dăncilă a fost candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019. A pierdut în turul al doilea de scrutin, după ce a obținut 33,91% din voturi, împotriva președintelui actual Klaus Iohannis.

În martie 2022, Viorica Dăncilă a demisionat de la BNR, unde fusese angajată în 2021 pe postul de consultant al guvernatorului Mugur Isărescu.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: