Skip to content
Politică

Surpriză pentru scriitorii deținuți. PSD și ALDE le-au pregătit un premiu de zile mari

jurnalistii.ro

Surpriză pentru scriitorii deținuți. Comisia de Învăţământ din Camera Deputaţilor, dominată de PSD- ALDE-UDMR, a venit cu un amendament în favoarea scriitorilor din penitenciare.

După ce Guvernul Cioloş a stabilit, anul trecut, prin OUG, că unui deţinut i se poate reduce pedeapsă cu doar 20 de zile, indiferent de numărul cărţilor scrise, PSD şi UDMR au modificat OUG, astfel încât un deţinut va primi 20 de zile reducere din pedepasă pentru fiecare aşa-zisă lucrare ştiinţifică.

Până anul trecut, un deţinut primea o reducere de 30 de zile pentru fiecare „lucrare ştiinţifică“ scrisă după gratii, deşi „lucrare ştiinţifică“ e foarte mult spus pentru creaţiile din penitenciare. În realitate, zeci de puşcăriaşi notorii au încropit cărţi pe bandă rulantă pentru a ieşi mai repede în libertate.

Guvernul Cioloş a curmat impostura printr-o ordonanţă de urgenţă ( 24/2016): în loc de 30 de zile în minus pentru fiecare carte scrisă după gratii, Cioloş a decis ca pedepsele „savanţilor“ din puşcării să fie reduse cu doar 20 de zile, indiferent de numărul cărţilor scrise. OUG a intrat imediat în vigoare – deci a tăiat din elanul scriitorilor- însă, ca orice ordonanţă de urgenţă, şi OUG 24/2016 a fost trimisă la Parlament pentru a fi adoptată, modificată sau respinsă printr-o lege, scrie adevarul.ro.

În decembrie anul trecut, OUG 24/2016 a trecut prin Senat în forma adoptată de Guvernul Cioloş, iar zilele acestea a ajuns în Comisiile de specialitate ale Camerei Deputaţilor, unde a suferit modificări radicale. Spre exemplu, în Comisia de Învăţământ, cârdăşia PSD-UDMR a modificat ordonanţa de urgenţă în favoarea scriitorilor din puşcării.

„Colegul de la UDMR se arată revoltat: cum adică limităm dreptul intelectualilor din puşcării să beneficieze de 20 de zile reducere de pedeapsă pentru fiecare lucrare ştiintifică?! Îi ţine isonul şi un deputat PSD“, a povestit, pe Facebook, deputatul PMP Robert Turcescu, secretarul Comisiei de Învăţământ.
CITIȚI MAI MULTE AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *