Surpriza Sinner la Australian Open: Italianul l-a dominat pe Djokovici şi a ajuns în prima sa finală de grand slam

Sursă foto: Facebook / WTA

Jannik Sinner a transformat cea mai aşteptată confruntare de la Australian Open 2024 într-un spectacol personal, printr-o victorie dominantă în faţa lui Novak Djokovici, de 10 ori campion la Melbourne.

Victoria italianului în faţa numărului 1 mondial nu este un şoc, dar scorul de 6-1, 6-2, 6-7(6), 6-3 este unul dintre cele mai surprinzătoare din istoria recentă, notează site-ul ATP.

Djokovici a luptat împotriva unei mingi de meci în tie-break-ul setului al treilea, dar, în cele din urmă, nu a reuşit să se ridice la înălţimea provocării adversarului său într-o după-amiază în mare parte lipsită de culoare. Sârbul a făcut 54 de greşeli neforţate, iar Sinner s-a ţinut tare cu un plan de joc răbdător, care părea să-l provoace pe Djokovici să îl învingă la schimburi.

Punând capăt seriei de 33 de meciuri câştigate de Djokovici la Melbourne, Sinner a prelungit propria sa serie de victorii fulminante: El a câştigat acum 19 din ultimele 20 de meciuri, începând din octombrie, deşi seria sa de 17 seturi consecutive câştigate la acest Australian Open s-a încheiat.

În ciuda înfrângerii, Djokovici va rămâne pe locul 1 în următoarea ediţie a clasamentului ATP. Sinner ar putea urca pe locul 3, cel mai bun din carieră, dacă va câştiga primul său titlu major şi dacă Daniil Medvedev va pierde în faţa lui Alexander Zverev în a doua semifinală de vineri.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: