Skip to content
Politică

SURSE: Alina Gorghiu caută sprijinul penalilor pentru a-și păstra funcția

Dezastrul PNL va duce, în aceste zile, la creșterea efervescenței în interiorul liberalilor, în ceea ce privește schimbarea conducerii partidului, mai precis a celor doi co-președinti, Alina Gorghiu și Vasile Blaga.

Șocul alegerilor din București a făcut ca, în primă fază, Alina Gorghiu să se gândească, într-un acces de bun simț, la propria demisie.

În jurul orei 22, demisia acesteia părea un scenariu extrem de plauzibil pe holurile PNL. Venirea primelor estimari din tara, fondate pe impresiile candidatilor, si nu pe rezultate, făcea să renască speranța pentru tanara presedintă PNL.

Astfel, demisia a devenit dintr-un plan de transformare a înfrângerii, într-o victorie ridicolă, pe modelul lui Ștefan cel Mare. Aceasta se gândea ca, în cursul dimineții de luni, să prezinte rezultatele PNL, nu în procente, nu în mandate, cât în număr de municipii ce puteau fi câștigate. La acea oră, PNL-ul mai spera că, pe lângă municipiile din Ardeal, mai putea câștiga Constanța, Iași, Drobeta-Turnu Severin, Galați sau altele.

Șmecheria, însă, nu a ținut, dimineața venind cu vești proaste pentru lierali, aceștia rămânând cu prea puține municipii câștigate pentru o astfel de strategie. Astfel încât, tânăra președintă liberală, cea care clama atât de des la moralitate în politică, la principii și criterii de integritate, se pare că va recurge în curând la apelul către corupți, mai precis, către chemarea înapoi în rândurile liberalilor, a unor oameni precum Dorin Florea, George Scripcaru, oameni cu dosare penale, dar care au câștigat mandadul din nou.

Va rămâne de văzut dacă informațiile venite pe surse din interiorul PNL se adeveresc și dacă președinta PNL este dispusă să renunțe la propriile criterii clamate atât de vocal, pentru a-i ieși la număr primarii liberali, chiar dacă cu grave probleme penale.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *