SURSE – Ce a discutat premierul Ciolacu cu cei din Educatie: „Vom face calcule”

marcel ciolacu
Sursa foto: Facebook

Premierul Ciolacu le-a promis sindicalistilor din Educatie, la intalnirea de luni de la sediul Guvernului, ca majorarile salariale prevazute pentru 1 ianuarie vor fi acordate asa cum li s-a promis. Insa, majorarile nu ar putea fi acordate fara o noua lege a salarizarii.

Sindicalistii au discutat cu premierul despre majorarea  salariilor directorilor de scoli si ale personalului auxiliar, au precizat surse pentru aktual24. Ciolacu le-a promis ca se vor face calcule.

Ciolacu a promis ca „in doua saptamani” va veni cu o solutie pentru rezolvarea „inechitatilor”.

O intalnire similara a mai avut loc si pe 16 octombrie. Ministrul Educatiei a spus atunci ca se identifica solutii la nivelul Guvernului astfel incat salariile profesorilor sa creasca de la 1 ianuarie 2024, asa cum le-a fost promis in perioada grevei din luna mai. Majorarea salariilor este legata de legea salarizarii care nu este inca finalizata.

”In lipsa existentei legii salarizarii, se discuta identificarea unei solutii tehnice ca sa se respecte promisiunea facuta de catre Coalitie si anume sa existe o crestere la 1 ianuarie pentru personalul din scoli si pentru cadrele didactice si didactice auxiliare, in asa fel incat sa putem sa ne respectam promisiunile”, a declarat ministrul Ligia Deca intr-un interviu la Europa Libera.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL