Skip to content
Politică

Surse: Ce partid va prelua ministerul Educației și cine va fi impus în fruntea acestuia

După ce a anunțat că va renunța la funcția de vicepremier și de asemenea, cel mai probabil, va pierde și portofoliul Ministerului Comunicațiilor, Partidul Conservator se pare că va primi, în noul Guvern, Ministerul Educației.

În fruntea acestui minister va fi impus Sorin Campeanu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti si presedintele Consiliului National al Rectorilor, infomrează HotNews.ro, citând surse politice.

In urma cu doua zile, in cadrul negocierilor se decisese ca Remus Pricopie sa pastreze functia de ministru. Sursele citate spun ca rasturnarea de situatie vine dupa ce Daniel Constantin, seful PC, a renuntat la portofoliul de vicepremier si a cerut Ministerul Educatiei si Ministerul Agriculturii.

Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca la negocierile de pana acum pentru formarea Guvernului Ponta 4 s-a decis ca portofoliul Educatiei sa fie cedat Partidului Conservator, care il va sustine in functia de ministru pe Sorin Campeanu, rectorul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti.

Se mentine decizia comasarii Ministerului Educatiei cu cel al Cercetarii, insa Remus Pricopie paraseste functia de ministru, dupa ce Partidul Conservator a cerut acest portofoliu, sustin sursele HotNews.ro.

Pricopie pierde scaunul de ministru al Educatiei dupa ce, in cursul negocierilor de la finalul saptamanii, se decisese ca el sa ramana in fruntea noulu minister comasat.

Social-democratii se reunesc duminica in sedinta Comitetului Executiv National (CExN), prilej cu care presedintele Partidului Social Democrat (PSD), prim-ministrul Victor Ponta, va prezenta formula Cabinetului restructurat.

De asemenea, conform unor surse politice, am aflat că în cadrul noului cabinet va mai intra Ionuț Vulpescu, deputat PSD, ce va prea ministerul Culturii, Sorin Grindeanu, deputat PSD de Timiș, care va prelua Comunicațiile.

Totodată, conform unor informații deținute în exclusivitate de PSnews.ro, noul cabinet va avea doar un vicepremier, în persoana lui Gabriel Oprea, liderul UNPR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *