Skip to content
Politică

SURSE/ Cine ar urma să preia Ministerul Culturii

Președintele Traian Băsescu l-a revocat din funcție astăzi, 9 octombrie, pe ministrul Culturii, vicepremierul Kelemen Hunor.

Premierul Victor Ponta a declarat că urmează ca mâine să anunțe cine va fi ministrul Culturii în formula interimatului sau cea definitivă.

" "

Ministrul Mediului, Korodi Attila, ar urma să preia, interimar, şi portofoliul de la Ministerul Culturii – devenit vacant după ce şeful statului a semnat decretul de revocare a lui Kelemen Hunor -, dar şi pe cel de vicepremier, afirmă surse din UDMR, potrivit jurnalistilor b1tv.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, joi, la Cluj-Napoca, presei, că a discutat cu premierul Victor Ponta, iar acesta va anunţa, vineri, cine va prelua, ca interimar, funcţia de ministru al Culturii şi pe cea de vicepremier.

Kelemen Hunor a spus că, în perioada de interimat de 45 de zile de la Ministerul Culturii, UDMR va face o nominalizare pentru cele două funcţii.

„Am discutat, joi, cu premierul Ponta, dar este atributul său să facă anunţul. Eu ştiu despre cine este vorba, dar aşteptăm până mâine. Va fi un interimat, în acest moment vorbim de un interimat, iar în acest interval de 45 de zile vom face o nominalizare. Când e vorba de această perioadă de interimat, cel care va asigura interimatul va asigura ambele funcţii, şi cea de ministru al Culturii, şi pe cea de vicepremier. Din perspectiva noastră nu este o problemă foarte importantă, 45 de zile nu înseamnă prea mult, este un interimat constituţional legal, până când se finalizează acest interimat, vom face o propunere. Şi portofoliul şi funcţia de vicepremier rămân la UDMR, interimarul nu are importanţă să intrăm în detalii, interimatul este unul care se termină foarte repede”, a spus Kelemen, citat de Mediafax.

1 comentariu la “SURSE/ Cine ar urma să preia Ministerul Culturii

  1. Domnul HUNOR–a primit cartoful fierbinte negociat la COTROCENI de VIKTOR ORBAN . Distinsul domn are doua mutari pe tabla de sah .Numai intr-un singur fel poate fi perceput ca fiind loaial —-STATULUI ROMAN—Nici bipezi nici tripezi nici SA VORBESTE CORECT CU NOI .Sa speram ca ai GANDUL BUN .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *