SURSE Cine e femeia care va deschide lista la europarlamentare din partea alianţei PSD-PNL

PSD-PNL
Sursa foto: PSD-PNL / COLAJ OBSERVATORUL PRAHOVEAN

Ramona Chiriac va deschide lista la europarlamentare din partea alianţei PSD-PNL, a decis luni coaliţia de guvernare, au declarat surse politice pentru PS News.

Ramona Chiriac este şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România și va fi prima pe lista comună PSD-PNL la europarlamentare, ca şi independent.

Ramona Chiriac
Ramona Chiriac / sursa: Reprezentanța Comisiei Europene

Chiriac este diplomat de carieră, cu aproape 20 de ani de experiență în afacerile UE, inclusiv la nivel local în România.

Ramona Chiriac a fost consul general al României în Munchen din 2016 și face parte din serviciul diplomatic român din 2008. Înainte de experiența de peste un deceniu în funcții diplomatice, a lucrat în administrația publică centrală și locală din România, în special pentru pregătirea autorităților locale române pentru aderarea țării la UE.

În cadrul Ministerului Integrării Europene al României, ea a fost responsabilă în special pentru promovarea valorilor UE.

Chiriac a absolvit studii europene la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca din România. Deține două diplome de master, una în studii europene și alta în studii de gen.

Comisia Europeană menține reprezentanțe în toate capitalele statelor membre ale UE și în birourile regionale din Barcelona, ​​Bonn, Marsilia, Milano, München și Wroclaw. Reprezentanțele sunt ochii, urechile și vocea Comisiei pe teren în statele membre ale UE. Acestea interacționează cu autoritățile naționale, părțile interesate și cetățenii și informează mass-media și publicul despre politicile UE. Șefii de reprezentanțe sunt numiți de președintele Comisiei Europene și sunt reprezentanții săi politici în statul membru în care sunt detașați.

 

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL