Skip to content
Politică

Surse: Conflict între doi consilieri ai lui Iohannis. Un important lider politic, dat dispărut

O informaţie vehiculată la nunta lui Mihai Voicu cu Claudia Benchescu, doi lideri liberali importanți, era legată de dispariţia fostului prim-ministru Mihai Răzvan Ungureanu din echipa lui Klaus Iohannis, arată evz.ro.

Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit consilier personal al lui Klaus Iohannis în decembrie 2014. O funcţie onorifică, neretribuită, confirmată însă oficial la acel moment de către purtătorul de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, Tatiana Niculescu Bran.

De altfel, Mihai Răzvan Ungureanu, alături de Vasile Blaga, l-a însoţit pe Klaus Iohannis în prima sa vizită oficială, în calitate de şef al statului, în Republica Moldova. Prezenţa lui Mihai Răzvan Ungureanu alături de echipa lui Klaus Iohannis a alimentat la acel moment speculaţiile privind o posibilă înlocuire ca prim-minstru din umbră a lui Cătălin Predoiu, dar şi o ipoteză mult mai plauzibită: numirea sa ca director al SIE (poziţie ocupată în mandatele lui Traian Băsescu, 2007-2012).

Potrivit surselor citate de evz.ro, despre Mihai Răzvan Ungureanu s-a comentat extrem de scurt: „E dat dispărut de la Cotroceni şi din PNL”. Afirmaţia ar fi fost făcută de un important membru al Administraţiei Prezidenţiale.

Jurnaliştii de la evz.ro susţin de asemenea că poziţia de director al SIE nu pare a-i fi destinată lui Mihai Răzvan Ungureanu, preşedintele României, Klaus Iohannis părând mult mai interesat să păstreze un status-quo în interiorul instituţiei. La Cotroceni venirea lui Lazăr Comănescu a umplut golul existent în Administraţia Prezidenţială în privinţa politicii externe.

Totodată, la același eveniment, a fost auzit şi Vasile Blaga, spunând că Mihai Răzvan Ungureanu nu a mai trecut pe la partid de luni bune. O afirmaţie la fel de ciudată, în condiţiile în care Mihai Răzvan Ungureanu a devenit după fuziunea PNL şi PDL prim-vicepreşedinte al partidului. Până la o confirmare oficială a acestor speculaţii nu ne rămâne decât să vă semnalăm o bizarerie politică: un personaj politic important „e dat dispărut”, nu există nicio reacţie oficială.

Totodată, la postul de televiziune Romania TV a apărut informaţia conform căreia fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu ar fi intrat în conflict cu consilierul prezidenţial Dan Mihalache.

1 comentariu la “Surse: Conflict între doi consilieri ai lui Iohannis. Un important lider politic, dat dispărut

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *