Skip to content
Politică

SURSE Cum se apără Șova în fața colegilor juriști

Senatorul PSD Dan Șova, pentru care procurorii anticorupție cer arestul preventiv, este audiat, în aceste momente, în cadrul Comisiei Juridice a Senatului.

Potrivit referatului pe care Direcția Naționale Anticorupție l-a trimis la Senat odată cu cererea de aprobare a arestării preventive a lui Dan Şova, se arată că firma acestuia de avocatură ar fi obţinut foloase necuvenite din contracte ilegale prin care şefii complexelor energetice Rovinari şi Turceni ar fi comis mai multe infracţiuni de abuz în serviciu.

După ce a studiat timp de 13 ore dosarul care îl implică, Dan Șova a venit în fața colegilor juriști, unde are dreptul să vorbească timp de 30 de minute. Acesta face referiri, în aceste momente, cu privire la contractele cu Rovinari și Turceni.

În contextul în care procurorii au amintit faptul că Dan Șova ar fi încercat să distrugă probele care îl puteau incrimina, Dan Șova a susținut în fața Comisiei Juridice a Senatului că nu a distrus nicio probă.

Dan Șova este reprezentat în instanță de avocatul Aurel Ciobanu.

„Lăsarea în libertate a suspectului Şova Dan-Coman în perioada imediat următoare este de neacceptat, în condiţiile în care, acţiunile acestuia sunt în mod vădit orientate în scopul obstrucţionării anchetei fapt ce periclitează grav obiectivele de interes public ale urmăririi penale şi implicit ale înfăptuirii justiţiei penale în general. Direcţia Naţională Anticorupţie nu poate să privească cu dezinteres nesocotirea majoră şi repetată a obligaţiei elementare a oricărui cetăţean într-un stat de drept, anume abţinerea de la săvârşirea de infracţiuni şi nu poate să rămână pasivă la pericolul pentru ordinea publică reprezentat de suspect”, se arăta în referatul procurorilor anticorupție.

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au cerut săptămâna trecută, vineri, reținerea și arestarea senatorului PSD Dan Șova cu privire la săvârșirea a trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu.

Știre în curs de actualizare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *