Skip to content
Politică

Surse: Dezvăluiri privind spitalul în care s-ar fi internat Ponta. Legătura cu un personaj-cheie al politicii internaţionale

Premierul Victor Ponta ar fi ales să se interneze într-un spital ce are legătură cu un personaj-cheie al politicii internaţionale.

Atfel, Ponta s-ar fi operat într-un spital privat din Istanbul. Vizita sa în Turcia este lipsită de informații oficiale, scrie romanialibera.ro.

Una dintre clinicile vehiculate ca posibilă gazdă a premierului a fost Acibadem, cunoscută pentru tratamentele oferite sportivilor din toată lumea. Altă unitate medicală privată despre care s-a vorbit a fost Medipol, din Istanbul. Mass media turce au relatat că soţia preşedintelui turc Recep Erdogan este acţionar majoritar la clinică şi coordonează activitatea ei.

Săptămâna trecută, după Jocurile Europene de la Baku (Azerbaidjan), prim-ministrul a plecat spre Turcia, fără să anunțe oficial călătoria. Presa a relatat că demnitarul român ar fi călătorit în avionul președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, și el prezent la Baku.

Motivul plecării în Turcia este o operație la genunchiul stâng. Informația a fost divulgată pe canale neoficiale, din cauză că premierul nu și-a mandatat (cel puţin, nu în mod oficial) vreun consilier sau purtător de cuvânt să confirme sau nu plecarea în Turcia și să dea detalii pe această temă.

Înaintea lui, alți oficiali au preferat serviciile medicale străine (Traian Băsescu, Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Ion Iliescu), provocând dezbateri cu privire la încrederea în sistemul românesc de sănătate.

Ieri, Victor Ponta a fost citat la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în legătură cu acuzațiile de evaziune fiscală, fals în înscrisuri și conflict de interese. Totuşi, acolo s-a prezentat doar avocata premierului, Loredana Radu. Potrivit unor surse judiciare, ea le-ar fi spus procurorilor că prim-ministrul este plecat din țară pentru o intervenție chirurgicală la genunchi. Pe de altă parte, contactată de presă, Loredana Radu a refuzat dialogul pe această temă.

“Nu comentez” a fost răspunsul purtătorului de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, la întrebările ziariştilor în legătură cu deplasarea lui Victor Ponta în Turcia.

„E ok, e ok” a fost singurul răspuns al mamei premierului, Cornelia Naum, la întrebările presei. Ea a mai spus că nu știe mai multe despre  data și locul operației fiului său.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *