Skip to content
Politică

SURSE Iohannis, ordin de la Neptun către liberali. Care este planul președintelui pentru reducerea TVA

" "

Potrivit unor surse politice citate de romaniatv.net, președintele României, Klaus Iohannis, are un alt plan în ceea ce privește reducerea TVA, care nu corespunde cu noul Cod Fiscal, în care aceasta ar urma să fie redusă la 19% de la 1 ianuarie 2016.

Astfel, sursele citate susţin că preşedintele Klaus Iohannis le-ar fi dat un ordin liberalilor, chiar dacă se află în vacanţă la Neptun, să facă totul pentru a-i pune în aplicare planul privind reducerea progresivă a TVA.

" "
" "

Concret, Iohannis îşi doreşte ca taxa pe valoare adăugată să scadă cu mai puţine procente de la 1 ianuarie, respectiv de la 24 la 21 la sută, şi nu la 19 la sută, aşa cum propune Guvernul prin noul Cod Fiscal. Scăderea la 19 la sută s-ar putea face, în viziunea Cotroceniului, cel mai devreme în vara viitoare.

Planul trebuie pus însă în aplicare de către liderii PNL. În primul rând Blaga, Gorghiu şi Predoiu vor face presiuni asupra celorlalţi lideri politici să accepte soluţia preşedintelui, iar apoi vor încerca s-o impună în Parlament, în momentul revotării Codului Fiscal.

Copreşedintele PNL, Vasile Blaga, a propus deja scăderea TVA în două etape, de la 1 ianuarie 2016 cota urmând să fie redusă la 21% şi nu la 19% aşa cum s-a votat prima dată în Parlament Codul Fiscal. PNL a propus o serie de consultări cu celelalte partide parlamentare, dar şi cu BNR şi Guvernul pe marginea adoptării Codului Fiscal în Parlament, după ce acesta a fost trimis la reexaminare de preşedintele Klaus Iohannis.

" "

5 comentarii la “SURSE Iohannis, ordin de la Neptun către liberali. Care este planul președintelui pentru reducerea TVA

  1. Adica astia sunt imbecilii care vor sa guverneze tara asta ??? Astia, care acum doua saptamani amendasera 20 % al PSD-ului la 19, vin acum cu… 21 % ????? Ca asa a visat Iohannis ??? Vai de capul lor ! O fi si sasul asta vreun economist destoinic.

  2. D-nul Johannis iar da cu bita in balta !! Respinge si programul de guvernare PDL-PNL prin care s-a plusat marinareste la 16% TVA din 1.01 2017. De la 21% la 16% TVA nu sunt tot 5 puncte ca la PSD de la 24%TVA la 19% TVA si deci acelasi ,,soc”” ????

  3. Inteleg ca daca s-ar aplica, codul fiscal aduce apocalipsa. Dar renovarile, masinile, vacantele, deplasarile, salariile demnitarilor, alea marite precum aluatul cu drojdie, aduc bunastare?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *