SURSE Lasconi are un nou consultant politic, plătit cu 6.000 euro/lună

Sursa foto: Elena Lasconi

USR are un nou consultant român pentru alegerile prezidențiale din 2024. Elena Lasconi nu lucrează doar cu americanul Bob Wickers, ci are inclusiv un consultant român care pare să fie cel care decide totul în partid.

George Rîpă are un contract cu USR pentru a pregăti campania pentru alegerile prezidențiale, potrivit unor surse politice. George Rîpă primește de la USR suma de 6.000 de euro lunar pentru a o ajuta pe Lasconi la alegerile din acest an. Banii pentru acest contract provin din subvențiile pe care le primește USR de la bugetul statului.

La alegerile locale din 2024, Rîpă s-a ocupat de campania lui Lucian Viziteu, primarul USR din Bacău. După ce Viziteu a progresat în partid și a făcut echipă cu Lasconi, a reușit să-l aducă pe Rîpă la sediul central al partidului. Potrivit surselor politice, Rîpă este cel care ia deciziile în partid când vine vorba de strategii politice.

Cine este George Rîpă

George Rîpă este un consultant politic care s-a făcut remarcat pe la mai multe televiziuni. Din numeroasele sale intervenții și comentarii scrise pe Facebook, reiese că are o viziune politică foarte apropiată de extrema dreaptă și conservatorii europeni. Acesta a publicat mai multe articole pe site-ul inliniedreapta.net, care se prezintă ca fiind „o platformă de principii conservatoare”.

Din mesajele publicate recent pe Facebook, reiese că Rîpă o compară pe Kamala Harris cu liderii comuniști. Acesta este foarte supărat pe planul economic prezentat de Harris, care ar vrea să construiască noi case sau să crească taxele pentru veniturile mari.

„Abia aștept să văd contorsiunea jurnaliștilor / comentatorilor / experților români care vor explica grav că plafonarea prețurilor era rea în perioada comunistă, e rea când o face Ciolacu, dar e bună când o promite Kamala”, scrie Rîpă.

Consultantul politic este evident un mare susținător al lui Donald Trump. Rămâne de văzut dacă Lasconi este de acord cu consultantul său politic și o consideră pe Harris o comunistă.

Tendințele naționaliste și de extrema dreaptă ale Elenei Lasconi au acum o explicație tocmai prin colaborarea cu George Rîpă. Elena Lasconi nu pierde nicio ocazie să apară la slujbe religioase sau să joace rolul de mare patriot îndrăgostit de România. Influențele naționalismului lui George Rîpă sunt ușor de identificat în comportamentul lui Lasconi. Misiunea lui Rîpă pare a fi aceea de a o apropia pe Lasconi de electoratul naționalist, ultra-religios, tradițional și cu un nivel de studii scăzut.

În 2022, George Rîpă îi bănuia de război hibrid pe cei de la MOL pentru că măriseră prețul carburanților. Pentru consultantul USR-ist, orice companie care mărește prețurile face război hibrid în România.

PS News l-a contactat pe George Rîpă, dar până la momentul redactării acestui articol nu a răspuns.

Sursa foto: George Rîpă

 

Lasconi plătește și consultanți americani

Elena Lasconi nu se bazează doar pe George Rîpă, care a fost adus de Lucian Viziteu. Noul președinte USR plătește 175.000 de euro pentru Bob Wickers, un consultant politic american. Strategul Bob Wickers a lucrat în anii 90 în campania prezidențială a lui Boris Elțîn din Rusia. La finalul anilor 2000, l-a consiliat pe fostul pastor baptist, Mike Huckabee, fost guvernator de Arizona, care a candidat în interiorul Partidului Republican pentru nominalizarea la funcția de președinte al SUA. Cei doi au colaborat și în 2016. Firma lui Wickers a fost implicată și în campania prezidențială a republicanului Mitt Romney, 2012, contracandidatul lui Barack Obama.

Bob Wicker mai poate primi de la USR alți 100.000 de euro dacă Lasconi va intra în turul doi. De asemenea, USR mai plătește 1,5 milioane de euro pentru panourile cu Elena Lasconi.

Campania de promovare a început pe 24 iulie și are ca termen final 8 noiembrie, când se intră în campania electorală și panotajul este interzis. Cea mai mare parte din suma de 1,5 milioane de euro este pentru închiriere: 1,3 milioane de euro. Producția a costat 104.995 de euro, iar 65.947 de euro au fost utilizați pentru decorarea panourilor. Banii provin din subvenția partidului. Sunt bani publici, de la buget.

Autor

  • Marius Constantin

    Marius Constantin, editorialist PS News. Marius Constantin are o experiență de 8 ani în presă, consultanță politică și marketing, în România și Italia.

    View all posts

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: