Şedinţă a coaliţiei, pe tema legii pensiilor. Ministrul Muncii și-a recunoscut gafa

Simona Bucura-Oprescu
sursa foto: Simona Bucura-Oprescu/FACEBOOK

Au apărut divergenţe în interiorul Guvernului pe marginea impatului creşterii pensiilor românilor. Conform unor surse PS News, Ministrul Muncii și-a recunoscut gafa în ședința Coaliției. Simona Bucura Oprescu și-a dat seama că impactul este sub 30 de miliarde de lei, așa cum spune Boloș.

Ministrul de Finanțe Marcel Boloș nu și-ar fi dat avizul pentru noua lege privind creșterea pensiilor pentru că nu sunt bani.

În acest sens, joi dimineaţă, PSD şi PNL s-au reunit într-o şedinţă a coaliţiei, înainte de şedinţa de Guvern în care se discută noua lege a pensiilor.

PNL-iştii s-au arătat nemulţumiţi în şedinţa de la sediul partidului de joi dimineaţa, privind impactul bugetar al acestei legi, anunţat de ministrul Muncii, respectiv de 55,6 miliarde de lei.

Impactul calculat de Ministerul de Finanţe era diferit. şi anume, sub 30 de miliarde de lei.

Liderul PNL Nicolae Ciucă a afirmat că trebuie clarificat care e suma reală, după ce miercuri Ministerul Muncii susţinea că impact bugetar ar fi de 55,6 miliarde de lei.

„Impactul e de 3% din PIB, ceea ce e enorm de mult și trebuie să identificăm sursele de finanțare”, a spus Ciucă.

Urmează să aibă loc discuții cu ministrul de Finanțe, cu ministrul Muncii și cu premierul Marcel Ciolacu, în care să se pună la punct aceste detalii.

Şedinţa de Guvern, care trebuia să înceapă la ora 12.00, a fost amânată cu o oră, pentru ora 13.00.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL