Skip to content
Politică

Surse: Noi dezvăluiri din ședința PSD. Cum a jucat-o Ponta în favoarea lui Dragnea și momentul care ar fi putut să provoace haosul pe scena politică

" "

Şedinţa Biroului Politician Național PSD de luni, care s-ar fi transformat într-o consfătuire între grupuri de vicepreședinți, care ar fi intrat pe rând în biroul lui Victor Ponta, a avut un moment cheie.

Trebuie reamintim că, în unanimiate, greii PSD i-au refuzat demisia lui Dragnea, motivând că opinia generală i-ar fi favorabilă președintelui executiv al PSD și că liderii social- democrați nu ar putea găsi un mai bun organizator al alegerilor din 2016.

" "
" "

„Dacă aveam altul mai bun, îl puneam pe ăla”, a spus Ponta în reuniunea informală din biroul său, citat de surse de la vârful PSD pentru cei de la bn24.ro.

Mai mult chiar, Victor Ponta s-a oferit să îşi dea şi el demisia din funcţia de preşedinte al PSD, pentru că şi el doreşte să îşi asume răspunderea pentru condamnarea lui Dragnea.

”Îmi depun şi eu mandatul şi BPN conduce partidul pînă la Congres”, le-a spus Ponta colegilor, potrivit unor surse participante, citate de bn24.ro.

Pentru că nu se putea ca partidul să rămână fără ”un organizator șef” s-a decis convocarea CEX pentru ziua de miercuri. Până atunci Ponta le-ar transmis colegilor săi de partid că presa ar trebui să înveţe să citească statulul PSD, care prevede sancţiuni pentru faptele de corupţie, nu pentru cele politice.

Trebuie spus că dacă se va ajunge, până la urmă, la o demisie a lui Victor Ponta  din fruntea PSD, care ar putea conduce chiar și la plecarea din fruntea guvernului, aici ar intervini marea problemă legată de ”jurămintele” UNPR, care, în nenumărate rânduri, au precizat că vor susține doar un guvern condus de Victor Ponta, format în jurul unui PSD condus doar de același Ponta.

”Acum avem asa: avem un prim-ministru pe care il cheama Victor Ponta si, intr-adevar, il sprijin pe Victor Ponta, un baiat tanar. Si pe presedintele Romaniei il cheama Klaus Iohannis (…). Am spus ca, pana acum, am sprijinit guvernele din care am facut parte. In cazul acesta, in mod special, il sprijin pe Victor Ponta si doar pe Victor Ponta, primul ministru al Romaniei si presedintele PSD. (…) Politic nu putem vorbi decat despre faptul ca avem un parteneriat cu PSD, o alianta. Pe de alta parte, nu pot sa nu spun, sa nu fiu cinstit ca pentru mine este important Victor Ponta. Am incredere in Victor Ponta ca prim ministru al Romaniei si ca presedinte al Partidului Social Democrat”, a precizat Gabriel Oprea, în urmă cu câteva săptămâni.

Citește și: Lider al PSD, anunț cheie despre viitorul politic al lui Dragnea. Care sunt cele două nume de miniștri care ar fi excluși să preia ministerul Dezvoltării

2 comentarii la “Surse: Noi dezvăluiri din ședința PSD. Cum a jucat-o Ponta în favoarea lui Dragnea și momentul care ar fi putut să provoace haosul pe scena politică

    1. ”În aplicarea art.5 Cod penal: În baza art.13 din Legea nr.78/2000 condamnă inculpatul Dragnea Liviu Nicolae (…) la pedeapsa de 1 an închisoare. În baza art.71 Cod penal anterior aplică inculpatului Dragnea Liviu Nicolae pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prev. de art.64 al.1 lit.a, b Cod penal anterior. În baza art.81 Cod penal anterior dispune suspendarea condiţionată a pedepsei de 1 an închisoare pe un termen de încercare de 3 ani. Pune în vedere inculpatului dispoziţiile art.83 Cod penal anterior. În baza art.71 al.5 Cod penal anterior executarea pedepselor accesorii se suspendă pe durata termenului de încercare.”
      Așadar, Liviu Dragnea a fost condamnat pentru fapte de corupție!

      Celelalte persoane condamnate cu suspendare în același Dosar sunt condamnate în virtutea Legii Referendumului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *