Skip to content
Politică

SURSE Ponta pregăteşte remanierea guvernului. Ce miniştri va sacrifica

SURSE Ponta pregăteşte remanierea guvernului. Ce miniştri va sacrifica

Ponta ar pregati remanierea guvernului. Mai multi ministri vor pleca saptamana viitoare. Premierul are de gând să rămână pe poziţii la Palatul Victoria şi pentru aceasta va schimba guvernul sacrificând o seriede ministri.

Potrivit unor surse guvernamentale, remanierea urmeaza sa aiba loc imediat dupa Congresul PSD de duminica, 18 octombrie, conform Realitatea TV. Cel putin patru ministri PSD urmeaza sa paraseasca fotoliile ministeriale, in locul acestora urmand sa fie adusi chiar parlamentari.

Senatorul social-democrat Daniel Savu a declarat pe această temă că remanierea este „o cerere a partidului”.

Senatorul PSD a fost prezent miercuri seară în platoul Antena3 la emisiunea „La ordinea zilei” moderată de Dana Grecu şi a dezăluit două dintre posibilele plecări ale miniştrilor guvernului: „Cred ca Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei ar putea fi remaniat. Colegii l-au intervievat acum cateva luni la senat, dupa ce a cazut Agentia cu Bunuri Sechestrate (…). Probabil ca va fi unul dintre cei remaniati. Si mai sunt si alti ministri din guvernul Ponta care ar putea, pentru imbunatatirea guvernului Ponta, sa mai dea satisfactie celor care conduc in momentul de fata PSD si dupa Congres vor conduce si mai bine. Si eu cred intr-o remaniere, s-ar impune tocmai pentru a intari putin (…). Cred ca ar fi bine pentru guvernul Ponta sa-l schimbe pe Cazanciuc. Nu prea il intelegem pe Cazanciuc, e un fel de ministru care este tehnocrat dar s-a inscris in PSD. Mai bine ramanea tehnocrat. (…). La Senat s-a creat un grup de lucru din cei mai buni jusristi care sa vina cu un pachet legislativ pentru justitie (…) ori sa mai schimbam din prevederile actuale, nu sa intervenim noi in mod brutal, cum a facut Basescu. Ion Chelaru a declarat ca va incepe sa functioneze din 28 octombrie un grup pentrureformarea justitiei. Daca ar fi facut-o Cazanciuc (…) n-a venit de la el.”

Daca remanierea vine din interiorul PSD sau din initiativa lui Ponta pentru a-şi consolida imaginea, Daniel Savu a declarat: „Si si. Nu cred ca vrea nimeni plecarea lui Ponta, ar fi o sinucidere pentru PSD. (…) Dupa ce a fost ales sef dum dl D a spus ca nu se pune problema schimbarii domnului Ponta. (…) Pe toti Victor Ponta ne-a lasat cu gura casacata cand si-a dat demisia din PSD pe Facebook in momentul ala a fost o cedere a credibilitatii lui si are datoria pentru a-şi reconsolida pozitia sa vina in intampinarea unor dorinta din partid. (…) Vorbesc de o remaniere guvernamentala,nu neaparat din partea PSD. (…) La Congresul PSD transpar niste nemultumiri pe ministri.”

Totodată, Daniel Savu a dezvăluit că există nemulţumiri faţă de activitatea ministrului Daniel Constantin: „Sunt foarte multi nemultumiti cu masurile in agricultură, nu au gasit o usa deschisa in randul ministrului Agriculturii, este o  nemultumire vizavi de modul in care el a tratat solcitarile venite din teritoriu.”

Este o nemultumire in randul PSD pentru ca Victor Ponta nu s-a consultat cu acestia in momentul numirilor ministrilor guvernului.

Şi jurnalistul Radu Tudor, prezent în platourile Antena3 a opinat că presiunile ar veni din partea preşedintelui PSD Liviu Dragnea: „Eu cred ca exista o nemultumire a noului presedinte PSD Liviu Dragnea pentru unele numiri din guvern (…). Probabil ca nu reactioneaza asa la cererile partidului. Undeva e o relatie nefunctionala si de aici apar tot felul de speculatii. Daca e nemultumit Dragnea, e posibil sa fie schimbati oamenii acestia. Eu nu cred ca Victor Ponta va da curs unei discutii despre remaniere, ci va incerca sa dea curs in dialogul cu Liviu Dragnea.”, a conchis jurnalistul.

3 comentarii la “SURSE Ponta pregăteşte remanierea guvernului. Ce miniştri va sacrifica

  1. Este un zvon lansat în mod tendențios de către o parte a presei ostilă coaliției de guvernare, încercându-se astfel o destabilizare a Guvernului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *