SURSE Rectificare bugetară: Ce domenii-cheie primesc fonduri suplimentare

Sursa foto: Facebook/ Marcel Ciolacu

Guvernul pregătește o rectificare bugetară pozitivă care va fi pusă în transparență săptămâna viitoare și prevede un plus de venituri de 10,4 miliarde de lei la bugetul de stat. Vor exista patru mari domenii care vor beneficia de alocări suplimentare semnificative.

  1. Sănătatea va primi o suplimentare de 11,4 miliarde de lei ducând bugetul Ministerului Sănătății la un nivel record, echivalent cu 4,2% din PIB, adică 74 de miliarde de lei. Aceasta reprezintă cea mai mare finanțare alocată vreodată acestui sector vital.
  2. Educația va primi o creștere de 6,4 miliarde de lei, un pas important în susținerea reformelor din învățământ.
  3. Transporturile vor beneficia de 5 miliarde de lei în plus pentru investiții în infrastructură, accelerând proiectele critice pentru mobilitatea națională.
  4. Dezvoltarea Regională va primi fonduri suplimentare de 5 miliarde de lei pentru investiții. În plus, vor fi alocate 3 miliarde de lei pentru finanțarea cheltuielilor curente ale primăriilor, 400 de milioane de lei pentru DGASPC-uri și 980 de milioane de lei pentru plata însoțitorilor persoanelor cu dizabilități.

 

Totodată, guvernul va demara scheme de sprijin pentru marea industrie, măsuri prezentate de ministrul Marcel Boloș în cadrul Biroului Politic Național al PNL.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: