Surse Reuters: Rusia trimite înapoi în Ucraina copii răpiți, după luni de negocieri secrete cu Qatar

Sursa foto: pixabay

Rusia a început să trimită înapoi copii răpiți din Ucraina, după luni de negocieri secrete cu Qatarul, statul arab din Golf la care Ucraina a apelat pentru a media relația cu Moscova în acest sens. Declarația a fost făcută pentru Reuters de un oficial qatarez. 3 copii ucraineni care fuseseră duși în Rusia vor fi încredințați săptămâna aceasta unor diplomați qatarezi din Moscova. Un alt copil ucrainean a plecat vineri spre Ucraina, prin Estonia.

Qatar a creat un mecanism pentru a returna mai mulți copii din Rusia în Ucraina, potrivit oficialului qatarez, care a vorbit sub protecția anonimatului din cauza caracterului delicat al demersului. Băiatul care a plecat vineri spre Ucraina împreună cu bunica sa are 7 ani. Era în Rusia la o casă de copii, „după ce fusese separat de mama sa, care se afla în Rusia când a izbucnit războiul”.

Ceilalți trei copii ucraineni pe care autoritățile de la Moscova au acceptat să-i trimită înapoi sunt 2 băieți de 2 și 9 ani și o fată de 17 ani, a precizat oficialul qatarez aflat la curent cu aceste planuri.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL