Skip to content
" "
Politică

SURSE: Tensiuni între Klaus Iohannis și MRU. Legătura cu scandalul Black Cube

Relatiile dintre presedintele Klaus Iohannis si seful SIE, Mihai Razvan Ungureanu, s-au racit mult in ultimele luni, acesta din urma fiind absent de la mai multe evenimente importante petrecute in ultima perioada, au afirmat surse pentru hotnews.ro.

Potrivit sursei citate, una din cauzele care ar fi dus la racirea relatiilor este faptul ca „MRU se lauda ca din 2019 va fi viitorul presedinte” ceea ce l-ar fi deranjat pe seful statului.

" "

Mai mult, lui MRU i se reproseaza ca ar fi ramas depl endent de anumiti oameni de afaceri.

Cu toate acestea, informatii privind racirea relatiilor au aparut imediat dupa episodul Black Cube, firma israeliana acuzata ca a spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

La cateva zile dupa izbucnirea scandalului de spionaj, sefa DNA a criticat in mod public – fapt fara precedent – activitatea Serviciului de Informatii Externe pentru lispa de colaborare in combaterea coruptiei.

Problema presedintelui Klaus Iohannis este ca o eventuala schimbare a lui MRU este o mutare complicata, deoarece votarea unui nou sef SIE in Parlament risca sa nu treaca, scrie hotnews.ro. Presedintele ar fi amanat pana acum in mod repetat transarea acestei probleme.

 

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *