Surse: Traian Băsescu l-a sunat pe Jean- Claude Juncker

Nominalizare comisarului european a produs scandal atât în interiorul ACL, cum s-a întâmplat cu Sorin Frunzăverde PNL  și Cătălin Predoiu PDL, dar și la nivelul celor două palate, unde se pare că a pornit un război pe această temă.

Astfel, dacă propunerea oficială a României ar fi europarlamentarul Corina Crețu, potrivit antena3, președintele Traian Băsescu l-ar fi sunat miercuri seară pe Jean- Claude Juncker – președintele ales al Comisiei Europene, pentru a-i transmite faptul că Guvernul nu ar avea dreptul să nominalizeze un comisar european. Totodată, conform sursei menționate mai sus, președintele Băsescu i-ar fi spus lui Jean- Claude Juncker că susținerea sa este pentru Dacian Cioloș.

Tot legat de acest subiect, în cursul zilei de miercuri, liderii ACL Klaus Iohannis și Vasile Blaga au trimis scrisori liderului PPE Joseph Daul, dar și președintelui ales al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, susținând că posibila desemnare a Corinei Crețu pentru funcția de comisar european ar fi ilegală.

În acest context, premierul Ponta a declarat miercuri că ”politrucii” Blaga și Iohannis au crezut că îi fac pe plac președintelui Traian Băsescu, precizând la momentul respectiv faptul că  șeful statului a fost ”mai deștept și nu a comentat”.

”Eu am obtinut pentru Romania, nu pentru Guvern, pentru România, cel mai important portofoliu pentru Comisia Europeana. Toți oamenii cu mintea la ei si oameni care știu ce înseamna Comisia Europeană au aplaudat faptul ca România, deși a avut probleme la absorția fondurilor europene, a reușit să obțină acest portofoliu pe care am fi putut vreodată să ni-l dorim. Chiar și domnul Băsescu a avut suficientă minte și nu a comentat mai mult. Cei doi politruci, Iohannis și Blaga, un Păcală și Tândală, s-au hotărât ca România să nu primească această funcție. Am mai avut această situație și în 2006. Acești politruci au crezut că îi fac plăcere lui Băsescu. dar el a fost mai deştept şi nu a criticat acest lucru. Este condamnabil acest lucru și cu oameni cu atât de puțină rațiune și inteligență politică ne va fi greu să ne dezvoltăm”, a declarat Victor Ponta miercuri.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: