SURSE USR, campanie ilegală pentru denigrarea PNL: afișe cu fake news în toată țara

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

USR a lansat o campanie națională pentru a denigra PNL și a decis să apeleze la fake news-uri. Partidul condus de Cătălin Drulă s-a organizat pentru a-i ataca pe liberali, într-o cursă disperată după voturi.

Redacția PS News a intrat în posesia mesajelor interne din USR și vă prezintă toată strategia USR-iștilor pentru a denigra PNL în spațiul public, înainte de anul electoral 2024.

Deși mai sunt 7 luni până la primele alegeri din 2024, USR a pregătit o campanie electorală ilegală și imorală. USR-iștii împânzesc orașele cu afișe care transmit mesaje false pentru a manipula electoratul.

Partidul condus de Cătălin Drulă a pregătit mai multe afișe cu un mesajul de atac: „PNL crește taxele”. Electoratul vizat de aceste mesaje este cel din marile orașe, acolo unde USR-iștii aveau cândva filiale mai puternice, pentru că în mediul rural partidul condus de Cătălin Drulă este absent.

„Scopul campaniei: Promovarea mesajului că PNL crește taxele, pentru a informa comunitățile și a stimula dezbaterea publică. Ne bazăm pe impactul puternic pe care afișele îl vor avea a doua zi asupra oamenilor pe stradă în toate orașele țării”, scrie conducerea USR în grupurile interne, potrivit surselor noastre politice care ne-au prezentat discuțiile din partid.

Afișele electorale pregătite de USR au fost distribuite către filialele din toată țara pe data de 28 noiembrie 2023, iar acestea au început să fie afișate de ieri, 4 decembrie 2023. Membrii USR au avut misiunea de a lipi aceste afișe în mai multe zone din toate orașele din România, acolo unde partidul are filiale. Au fost încurajați să lipească „mai multe, nu doar câteva unul” pe gardurile șantierelor sau terenurilor abandonate, sau în spații amenajate pentru afișarea anunțurilor pentru spectacole și alte evenimente.

„Alegeți zonele de afișaj urban, unde există deja afișe pentru teatre, spectacole sau zone amenajate. Vă rugăm să nu lipiți pe stațiile de transport in comun, pe stâlpi sau pe echipamente ale primăriilor sau furnizorilor de utilități. Locurile cele mai potrivite sunt gardurile șantierelor sau terenurilor abandonate, acolo unde se lipesc în mod uzual afișe pentru spectacole. Este important să lipiți mai multe afișe în același loc, nu doar câte unul.  (Vedeți exemple din atașament)”, explică USR în grupurile interne.

USR, campanie ilegală pentru denigrarea PNL

USR sfidează legea

USR a dat startul campaniei electorale și a decis să o facă printr-un atac la adresa PNL. USR se folosește în mod ilegal de imaginea PNL pentru a-și face campanie și lipește afișe în zone în care nu are dreptul să o facă. Intenția USR este aceea de a denigra imaginea unui partid care a decis să respecte legislația și să nu fure startul campaniei electorale.

Afișele USR sunt publicate în mod ilegal pe gardurile unor proprietăți private sau în zone în care nu au dreptul să publice aceste afișe electorale. Potrivit legislației din România, afișele electorale ale partidelor trebuie publicate doar în zone amenajate în acest scop și cu acordul autorităților, nu în orice zonă din oraș și oricând vor USR-iștii. Partidele nu au dreptul să invadeze orașele cu mesaje electorale.

De asemenea, USR afectează inclusiv estetica orașelor, publicând afișe electorale care irită cetățenii și distrug bunurile publice și private. Dar USR-iștii au încetat de mult timp să mai respecte legea și au atacat inclusiv DNA. Partidul lui Cătălin Drulă a fost acuzat de CSM pentru încălcarea independenței justiției.

Prima campanie electorală va începe abia în luna mai 2024, pentru alegerile pentru Parlamentul European. USR face campanie electorală cu 6 luni înainte de acest termen, speriat de rezultatele dezastruoase din sondaje. În acest moment, USR este al patrulea partid din România, fiind măsurat la 11,9%, potrivit celui mai recent sondaj INSCOP.

Guvernul demontează minciunile USR

Guvernul a demontat deja minciunile USR și a arătat că în 2024 nu vor exista creșteri de taxe. Ministerul Finanțelor, condus de Marcel Boloș, a prezentat bugetul pentru anul viitor, demonstrând că nu există nicio taxă mărită, așa cum mint USR-iștii.

„Pe partea de venituri anul 2024, aşa după cum se cunoaşte, va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe”, a declarat Marcel Boloș.

Afișele electorale ale USR-iștilor sunt o dovadă de fake news electoral, pentru a manipula cetățenii care nu se informează din surse oficiale.

Mesajul publicat de USR

Redăm în exclusivitate mesajul publicat de USR către membrii din teritoriu, pentru a-i îndemna să publice afișe ilegale în orașe, cu 6 luni înainte de prima campanie electorală din 2024:

„Scopul campaniei: Promovarea mesajului că PNL crește taxele, pentru a informa comunitățile și a stimula dezbaterea publică. Ne bazăm pe impactul puternic pe care afișele îl vor avea a doua zi asupra oamenilor pe stradă în toate orașele țării.

Detalii ale acțiunii:

* Data și ora: 4 decembrie

* Afișele: Vor fi furnizate și distribuite la filiale în cursul zilei de azi. (28.11.2023)

* Locurile de afișaj: Alegeți zonele de afișaj urban, unde există deja afișe pentru teatre, spectacole sau zone amenajate. Vă rugăm să nu lipiți pe stațiile de transport in comun, pe stâlpi sau pe echipamente ale primăriilor sau furnizorilor de utilități. Locurile cele mai potrivite sunt gardurile șantierelor sau terenurilor abandonate, acolo unde se lipesc în mod uzual afișe pentru spectacole. Este important să lipiți mai multe afișe în același loc, nu doar câte unul.  (Vedeți exemple din atașament)

* Grupuri de lucru: Organizați grupuri de oameni pentru a efectua afișajul în aceeași seară  ( 4 decembrie ) în toate  orașele importante.

Instrucțiuni:

* Distribuirea afișelor: Asigurați-vă că fiecare grup are suficiente afișe pentru a acoperi zonele desemnate.

* Împânzirea orașelor importante: Prioritatea este să acoperim cât mai multe zone importante în orașe.

* Flexibilitate: Dacă este necesar, adaptați planul și distribuiți afișele în funcție de nevoile specifice ale fiecărui oraș.

Vă rugăm să ne țineți la curent cu progresul și să furnizați rapoarte detaliate după finalizarea acțiunii. Vă rugăm să fotografiați locurile în care ați lipit și să ne transmiteți pozele ca să putem urmări efectul lor în toată țara. Țineți legătură cu regionalii voștri de pe zona.

Contăm pe dedicația și pasiunea voastră pentru a face această campanie un succes. Dacă aveți întrebări sau aveți nevoie de clarificări suplimentare, vă rugăm să ne contactați cât mai curând posibil.

Mulțumim pentru angajamentul vostru și pentru contribuția la această inițiativă importantă.”

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL