Skip to content
Politică

Suspansul a luat sfârșit: Sevil Shhaideh este premierul propus de către Dragnea

nasul.tv

Suspansul a luat sfârșit: Sevil Shhaideh este premierul propus de către liderul PSD, Liviu Dragnea, și de către co-președinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin.

Anunțul a fost făcut miercuri de către Dragnea după consultările de la Palatul Cotroceni avute cu președintele Klaus Iohannis.

Shhaideh i-a urmat lui Dragnea în funcția de ministru al Dezvoltării Regionale și Administrației Publice în ultimul guvern condus de către Victor Ponta.

Redăm mai jos declarațiile lui Liviu Dragnea:

Am fost la consultari cu presedintele, intr-o formula a coalitiei formate ieri intre PSD si ALDE. PSD a castigat alegerile si conform cutumelor eu aveam dreptul legitim sa solicit pentru mine functia de prim-ministru. In acelasi timp, am tinut cont de 2 lucruri – afirmatiile repetate ale presedintelui si de o lege in vigoare. Pentru mine, legea nu reprezinta o chesitune secundara si nu vreau ca vreun mandat pe care l-as fi putut incepe sa fie prin fortarea unei legi in vigoare. O condamnare nedreapta nu mi-au dat posibilitatea sa solicit aceasta functie pentru mine.

In acelasi timp, nu pot sa arunc de pe umeri o responsabilitate uriasa data de un vot popular masiv. O responsabilitate care este a mea.

A trebuit sa tin cont de dorinta de a face o propunere de prim-ministru care sa-mi dea garantia ca indeplineste cateva conditii: nu merge pentru a-si construi un proiect personal, pentru a face actiuni pentru presa. Sa-mi dea garantia ca munceste. Un om in care sa am incredere totala si sa-mi dea posibilitatea ca eu sa-mi asum responsabilitatea.

Am venit cu o solutie care sper sa fie acceptata, sa fie desemnata pentru a forma rapid un Guvern. Aceasta propunere este Sevil Shhaideh, care a fost ministru al dezvoltării. Am lucrat impreuna la toate dosarele guvernamentale. Este un om in care am incredere totala. Este si un mesaj puternic pe care il transmit tuturor cetatenilor romani ca imi asum toata responsabilitatea. Așteptam desemnarea din partea presedintelui. Este o persoana pe care si presedintele o cunoaste, cu care a lucrat in mai multe proiecte.

Doamna Shhaideh, daca va fi desemnata, ar fi premierul Romaniei si eu responsabilul politic.

Nu are rost sa venim cu a doua propunere, daca vom fi refuzati. Si guvernul va fi format din oameni care merg acolo la munca.

Nu am nicio relatie de rudenie cu doamna Shhaideh, este membru PSD din iulie 2015.

" "

1 comentariu la “Suspansul a luat sfârșit: Sevil Shhaideh este premierul propus de către Dragnea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *