Skip to content
Politică

Suspecți de terorism care se dădeau drept imigranți, arestați pe un aeroport din Turcia

Opt persoane suspectate că ar face parte din rețeaua teroristă Statul Islamic (SI) au fost arestate pe un aeroport din Istanbul. Cei opt doreau să ajungă în Germania și s-au dat drept refugiați. Polițiștii turci au transmis faptul că una dintre persoane avea asupra sa o hartă desenată cu o rută de a ajunge în Germania, din Turcia. Ruta desenată trecea prin Grecia, Serbia și Ungaria.

O agenție de presă din Turcia susține că grupul a sosit în Istanbul din Casablanca, Maroc, și au fost chestionați de către autoritățile turce la aeroportul Ataturk. Cei opt au pretins că sunt turiști și că au vrut să viziteze Istanbulul, dar un hotel le-ar fi refuzat șederea.

Arestul celor opt persoane vine după ce Europa este în grad maxim de alertă teroristă în urma atacurilor teroriste de pe data de 13 noiembrie, din Paris.

În câteva videoclipuri ale SI, teroriștii se lăudat cu faptul că au introdus foarte mulți jihadiști în țările europene, odată cu refugiații de război. Aceștia au pretins că mai mult de 4.000 de persoane membre SI au intrat în Europa, și sunt gata să lovească în țările Uniunii Europene, informează b1.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *