Skip to content
Politică

Suspecți de terorism, reținuți la Bruxelles

Două persoane au fost arestate în Belgia, fiind acuzate că plănuiau atacuri teroriste în care ar fi vizat capitala Bruxelles și forțele de poliție, citat de agenția DPA.

În total, șase oameni au fost reținuți în timpul unor raiduri ale poliției efectuate luni la Bruxelles, în Brabantul Valon și în apropiere de Liege (est). Patru dintre cei șase au fost eliberați, iar doi au fost arestați pentru participarea la activitățile unei grupări teroriste și implicarea în amenințarea cu un atac, relatează realitatea.net.

Reuters transmite că, în timpul perchezițiilor, poliția a descoperit uniforme militare și materiale de propagandă în favoarea grupării teroriste Statul Islamic, dar nu a găsit explozibili. Nu a fost stabilită nicio conexiune cu atacurile teroriste de luna trecută din capitala Franței, Paris, soldate cu 130 de morți și peste 300 de răniți.

Pe de altă parte, nivelul de alertă la secțiile de poliție din Bruxelles a fost crescut ca urmare a unor informații privind o amenințare împotriva unei secții de poliție din Grand Place. Grand Place este una dintre zonele din capitala Belgiei unde este de așteptat să se strângă multă lume în noaptea de 31 decembrie pentru a marca Anul Nou.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *