Skip to content
Politică

UPDATE ora 21:00 Șoferul camionului în care au fost găsiți imigranții asfixiați nu este român. Suspiciune neagră asupra unui român. Legătura cu moartea a 50 de oameni

UPDATE ora 21:00 Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul abandonat în Austria, în care au fost găsiți mai mulți refugiați asfixiați, are numere de înmatriculare ungare provizorii, informează Direcția Purtător de Cuvânt și Comunicare din MAE într-un comunicat.

Conform primelor informații obținute de către Ambasada României la Budapesta din partea autorităților ungare, solicitantul numerelor de înmatriculare ale camionului implicat în incident nu este cetățean român, informează realitatea.net.

„Referitor la informațiile potrivit cărora un cetățean român ar fi proprietarul camionului abandonat în Austria, în care au fost găsiți mai mulți refugiați asfixiați, vă transmitem următoarele: în urma demersurilor întreprinse pe lângă poliția austriacă, Ambasada României la Viena a fost informată că autovehiculul are numere de înmatriculare ungare provizorii. Potrivit informațiilor obținute până la acest moment, niciun cetățean român nu este implicat în incident”, a precizat MAE în comunicat.

—————————————————————————————————————————————————

Aproximativ 50 de refugiați au fost găsiți morți joi într-un camion abandonat pe o autostradă în estul Austriei, primele indicii arătând că ei au murit prin sufocare. Potrivit martorilor, autocamionul era parcat în zonă de cel puţin 48 de ore.

Guvernul Ungariei a anunțat că un un cetățean român deține camionul în care au fost găiți 50 de imigranți morți, pe o șosea din Austria. Camionul avea numere de Ungaria.

Poliția ungară cooperează cu cea austriacă pentru a da de urma șoferului, a indicat Janos Lazar, șeful de cabinet al premierului Viktor Orban, potrivit b1.ro.

Janos Lazar a mai precizat într-o conferință de presă în care a vorbit despre tema migrației, că vehiculul a fost achiziţionat recent de un cetăţean român de la o companie slovacă şi a fost înmatriculat în localitatea Kecskemet, situată în sudul Ungariei. Guvernul ungar ține legătura cu autoritățile austriece în această privință.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *