Skip to content
Politică

Suspiciuni de plagiat privind o teză de doctorat coordonată de Gabriel Oprea

Chestorul-șef de poliție Dumitru Pârvu este suspectat că și-a plagiat teza de doctorat, coordonată de vicepremierul Gabriel Oprea.

Aceasta este cea de-a sasea teza de doctorat coordonata de profesorul universitar Gabriel Oprea asupra careia planeaza suspiciuni grave de plagiat pe care Hotnews o aduce in atentia opiniei publice si prima de la Academia de Politie „Alexandru Ioan Cuza”, informează hotnews.ro.

Teza de doctorat a chestorului-sef de politie Dumitru Parvu se numeste “Modalitati de gestionare a crizelor in domeniul ordinii publice care pot afecta securitatea nationala” si a fost sustinuta in 2007 la Scoala Doctorala a Facultatii de Drept din cadrul Acamediei de Politie „Alexandru Ioan Cuza”. Lucrarea are 317 pagini, dar doar 262 reprezinta continutul propriu-zis, restul fiind anexe.

Cea mai mare parte a tezei de doctorat a lui Dumitru Parvu este copiata din cartea „Securitatea si apararea nationala a Romaniei”, semnata de Tudor Cearapin, aparuta in 2002 la Editura Fundatiei Revista Jandarmeriei. Structura lucrarii se bazeaza pe acest volum, pe care Parvu il completeaza cu multe alte lucrari semnate de ofiteri care au detinut functii importante in structurile de conducere ale Ministerului de Interne.

Dumitru Parvu incepe sa copieze chiar din introducerea tezei. Astfel, pagina sase este preluata cuvant cu cavant din comunicarea publica facuta de colonelul (r) Gheorghe Harabor, fost sef al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Constanta, in cadrul simpozionului “Globalizare si identitate nationala”, care a avut loc in mai 2006, intitulata “Impactul globalizarii asupra mentinerii ordinii publice”.

Citiți continuarea articolului pe hotnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *