Susțin greva profesorilor. Măcar 4-5 ani.

Bogdan Stoica
Sursa foto: PS News

Duamne!!! ce zi minunată, cu președintele la dilaila în Islanda și cu Ciucă și Ciolacu scoțând dinții de aur cadavrului UDMR căzut din trașeea guvernamentală. Nici în cele mai îndrăznețe vise nu mi-aș fi imaginat această lume ideală, în care nimănui nu-i pasă de profesori.

Dacă m-ai înjurat pentru editorialul de ieri, să știi că revin pe subiect special pentru tine. A venit timpul să afli că ești prost. Fii atent, da, ca să nu fii prost și mâine.

Deeci: tu zici că profesorii trebuie plătiți bine ca să dea rezultate bune. Că producem milioane de tâmpiți anual doar pentru că profesorii sunt plătiți prost. Cum ar veni, dacă tu ești prost și eu îți mai dau două mii de lei lunar, asta te va ilumina, te va face deșteptul planetei, hodoronc tronc.

De dragul exercițiului, să zicem că merită să-ți ascult teoria ineptă. Și caut în istorie evenimente similare: „tagmă bugetară nasoală care a devenit adorabilă după ce a fost plătită bine”.

Magistrații. Justiția era coruptă și politizată până să le facă judecătorilor și procurorilor lefuri de 20.000-30.000 de lei lunar. Cum le-au mărit lefurile, cum au devenit și mai răi, mai agresivi, au făcut dreptate și mai aiurea, sunt pline ziarele de dosare abuzive, de nevinovați achitați după zeci de ani de târâți prin tribunale, în timp ce marii corupți își beau cafelele tot pe Dorobanți.

Medicii. Până să le mărească lefurile, luau șpagă de la pacienți, furau medicamente, dirijau cazurile ușoare spre spitalele private și recomandau medicamente pentru care primeau bani grei de la companiile pharma. După ce lefurile au sărit de 15.000 de lei, se poartă la fel. Fix la fel. Unii dintre ei chiar mai rău, că i-am văzut cum acționat în pandemie, au mințit și tăcut pentru a ascunde furturi de miliarde și morți de oameni nevinovați.

Funcționarii din administrația locală. Li s-au mărit lefurile, au fugit la bănci să facă credite imobiliare pentru căsoaie scumpe și pentru că e rata mare, au continuat să ia șpagă și să saboteze digitalizarea administrației, să nu cumva să nu mai fie nevoie de ei.

Și tu zici acum să facem la fel și cu profesorii. Vezi că ești prost?

Autor

  • Bogdan Stoica

    Bogdan Stoica, editorialist PS News. Fost jurnalist în presă locală și națională autor de cărți de educație istorică, fotografie, relații în prezent fotograf, consultant de imagine, publicist

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL