Luni, în jurul orei 11.00, a început ultimul termen în dosarul în care Liviu Dragnea a fost condamnat, în primă instanță, la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. La termenul anterior, liderul PSD a declarat că este nevinovat și că dosarul este politic, scrie B1.
În fața Curții Supreme s-au adunat mai multe persoane, pentru a arăta că-l sprijină pe liderul social-democrat.
10 miliarde de euro – adevărata miză a scandalului politic din Sănătate: Legăturile șefului CNAS cu familia Voiculescu
Culisele discuției dintre Cîțu și Barna pe tema demiterii lui Vlad Voiculescu. De ce nu a acceptat copreședintele USRPLUS interimatul la Sănătate
Vlad Voiculescu s-a bazat pe influența lui Cioloș și s-a trezit fără funcție. Pîrvulescu: A crezut că este foarte bine protejat, dar a fost o eroare
Ludovic Orban crede că Vlad Voiculescu şi-a dat cu stângul în dreptul: Premierul a luat o decizie corectă
Regula ”niciun ministru demis fără acceptul partidului”, cerută de USRPLUS, nu e pe placul liberalilor: ”Ar submina autoritatea premierului”
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Aceștia au spus că sunt de partea lui Dragnea deoarece este nevinovat și este singurul care a făcut ceva pentru români.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
”Am venit ca să ne exprimăm susținerea față de dânsul; susținem că este unul din românii adevărați, patrioți”.
”Să susțin nevinovăția domnului președinte Dragnea. Atât și nimic mai mult!”.
”Dragnea este singurul cocoțat, așa cum spune domnul Iohannis, în vârful statului, care vrea să facă ceva și pentru noi, pentru români”.
”Pentru că a făcut foarte multe lucruri bune și sper că va mai face în continuare. A mărit pensiile, salariile ceea ce alți lideri nu au făcut așa ceva”.
Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea
În primă instanță, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu în dosarul ”Protecția Copilului Teleorman”, care viza angajarea fictivă a Adrianei Botorogeanu şi a Anisei Niculina Stoica. Procurorii susţin că Floarea Alesu, director executiv al DGASPC Teleorman, în schimbul unor foloase necuvenite, a procedat la menţinerea ilegală în posturi a celor două angajate. Femeile lucrau la sediul organizației PSD Teleorman, dar erau plătite de DGASPC Teleorman.
Procurorii DNA susțin că Dragnea, în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman. El ar fi fost cel care a determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată în cadrul instituției. În plus, mai susțin anchetatorii, Dragnea a contribuit, prin influența sa, la menținerea celor două angajate în funcție la DGASPC Teleorman, deși, de fapt, ele lucrau la PSD Teleorman.