Chiar daca perceptia romanilor despre independenta justitiei nu se situeaza la unul dintre cele mai bune niveluri, trebuie sa recunoastem cu totii faptul ca Romania are o imagine din ce in ce mai buna, datorita luptei anticoruptie.
In acest moment putem afirma ca independenta justitiei si existenta statului de drept in Romania nu mai pot fi puse sub semnul intrebarii deoarece ne bazam pe structuri solide si pe toti aceia care isi desfasoara activitatea de instrumentare si judecare ghidati doar de lege convingeri proprii.
Dar respectarea justitiei nu inseamna proclamarea independentei in tot soiul de declaratii acide si pline de patos. Respectarea justitiei si confirmarea independentei sale sunt dovedite de actiuni concrete cu efecte nu neaparat imediate dar pe termen lung, efecte vizibile in viata de zi cu zi.
Cele 3 capcane din actul adiţional al coaliției: Cum ar putea genera noi conflicte documentul menit să împace partidele aflate la guvernare
Nelu Tătaru se așteaptă la un val 4 al pandemiei și nu vede cu ochi buni relaxarea anunțată pentru 1 iunie: Eu sunt cel care merge cu pași mai mici
VIDEO. Klaus Iohannis: Liderii coaliţiei au dat dovadă de maturitate şi responsabilitate. Nu este momentul intensificării orgoliilor politice
Ce așteptări au medicii de la Ioana Mihăilă, noul ministru al Sănătății: Nu trebuie să uităm că în România nu tratăm doar bolnavi Covid-19
Useriștii au declanșat operațiunea “Execuția PNL”. Silviu Mănăstire: Vor urma plângeri penale pe numele unor importanți lideri liberali
O dovada a faptului ca solutiile instantelor si hotararile directiilor de cercetare sunt cat se poate de reale este recenta dispozitie inaintata de Directia Nationala Anticoruptie.
La inceputul lunii iulie, Directia Nationala Anticoruptie a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, intr-un dosar privind utilizarea licentelor educationale.
Procurorii anticoruptie au demarat cercetarile in acest dosar ca urmare a unei sesizari a Corpului de Control al premierului Victor Ponta care reclama „utilizarea licentelor educationale fara temei legal sau contractual” incepand cu decembrie 2009, in mandatul fostilor ministri PDL Daniel Funeriu si Valerian Vreme.
Putem observa, deci, cum dincolo de atentia acordata tensiunilor electorale si “razboiului” de campanie, justitia nu se uita a fi infaptuita.
Dincolo de reflectoare si microfoane, autoritatile isi fac datoria in ceea ce priveste lupta anticoruptie.
Nu trebuie sa ne intrebam daca justitia isi face cu adevarat treaba sau doar cauta publicitate. Vedem in aceste zile mobilizari reale de forta care nu pot fi trecute sub semnul intrebarii. Vorbim aici de acei oameni care au FACUT ceva pentru tara asta si regiunile pe care le reprezinta. Vedem oameni ridicati nu de instante oficiale ci de instante care etaleaza defecte in dorinta de a acoperi lacune de functionare.
Justitia din Romania este independenta!
Dar cine va verifica justitia ? Ca doar justitia nu e formata din ingeri !