Sustinem independenta justitiei pentru o Romanie “curata”

Chiar daca perceptia romanilor despre independenta justitiei nu se situeaza la unul dintre cele mai bune niveluri, trebuie sa recunoastem cu totii faptul ca Romania are o imagine din ce in ce mai buna, datorita luptei anticoruptie.

In acest moment putem afirma ca independenta justitiei si existenta statului de drept in Romania nu mai pot fi puse sub semnul intrebarii deoarece ne bazam pe structuri solide si pe toti aceia care isi desfasoara activitatea de instrumentare si judecare ghidati doar de lege convingeri proprii.

Dar respectarea justitiei nu inseamna proclamarea independentei in tot soiul de declaratii acide si pline de patos. Respectarea justitiei si confirmarea independentei sale sunt dovedite de actiuni concrete cu efecte nu neaparat imediate dar pe termen lung, efecte vizibile in viata de zi cu zi.

O dovada a faptului ca solutiile instantelor si hotararile directiilor de cercetare sunt cat se poate de reale este recenta dispozitie inaintata de Directia Nationala Anticoruptie.

La inceputul lunii iulie, Directia Nationala Anticoruptie a dispus inceperea urmaririi penale cu privire la savarsirea infractiunilor de trafic de influenta in legatura cu infractiuni de coruptie, luare de mita, dare de mita, abuz in serviciu, intr-un dosar privind utilizarea licentelor educationale.

Procurorii anticoruptie au demarat cercetarile in acest dosar ca urmare a unei sesizari a Corpului de Control al premierului Victor Ponta care reclama „utilizarea licentelor educationale fara temei legal sau contractual” incepand cu decembrie 2009, in mandatul fostilor ministri PDL Daniel Funeriu si Valerian Vreme.

Putem observa, deci, cum dincolo de atentia acordata tensiunilor electorale si “razboiului” de campanie, justitia nu se uita a fi infaptuita.

Dincolo de reflectoare si microfoane, autoritatile isi fac datoria in ceea ce priveste lupta anticoruptie.

Nu trebuie sa ne intrebam daca justitia isi face cu adevarat treaba sau doar cauta publicitate. Vedem in aceste zile mobilizari reale de forta care nu pot fi trecute sub semnul intrebarii. Vorbim aici de acei oameni care au FACUT ceva pentru tara asta si regiunile pe care le reprezinta. Vedem oameni ridicati nu de instante oficiale ci de instante care etaleaza defecte in dorinta de a acoperi lacune de functionare.

Justitia din Romania este independenta!

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: