Distracția oamenilor sub ploaia de artificii și pocnitori din noaptea de Revelion a fost un adevărat coșmar pentru animalele de companie. Acum, stăpânii își caută câinii și pisicile care au fugit din cauza sunetelor puternice.
În noaptea de Revelion, focul de artificii a reprezentat un adevărat coșmar pentru animalele de companie.
Hilde Tudora, șef birou Protecția Animalelor, a prezentat, la Antena 3 CNN, ce putem face dacă animalul nostru de companie a fugit în noaptea dintre ani.
„Din păcate, sunt sute de anunțuri cu animale pierdute. Dacă am pierdut cățelul, pentru că în special câinii s-au pierdut în această perioadă, primul pas pe care putem să-l facem, dacă avem animalul microcipat, este să-l declarăm pierdut în Registrul de evidență al câinilor cu stăpân. În cazul pisicilor, din păcate, nu există acest sistem.
Apoi, trebuie să punem anunțuri în zonă și pe rețelele sociale. Trebuie să-l căutăm și în zonele mai îndepărtate, pentru că atunci când se sperie, animalele, în special câinii, pot fugi kilometri întregi.
Este bine să mergem la toate adăposturile din zonă și să întrebăm dacă animalul a ajuns acolo”, a spus Hilde Tudora, șef birou Protecția Animalelor CJ Ilfov.
Specialistul a vorbit și despre ce putem face în cazul în care găsim chiar noi un animal despre care credem că s-a pierdut.
„Dacă, în schimb, găsim un câine și este prietenos, ideal ar fi să-l adăpostim undeva temporar și să mergem la cabinetul veterinar pentru a fi scanat, astfel încât să vedem dacă are microcip.
Nu le recomand oamenilor să ia legătura cu adăposturile publice, pentru că sunt arhipline.
Dacă animalul este îngrijit, este clar că are o familie. Cânii pierduți, care au familie, nu știu să se ferească de pericole. Pisicile se sperie mult mai tare decât câinii.
Cred că este mai rău ca în alți ani. Am văzut animale care au murit de spaimă. S-a întâmplat în Iași, unde o pisică a murit de spaimă. Sunt foarte multe animale rănite”, a mai adăugat Hilde Tudora.
Citește mai mult AICI
Autor
Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News