Skip to content
Societate

Sute de kilograme de peşte impropriu pentru consum, confiscate de poliţişti

" "

Aproape 300 de kilograme de peşte din speciile crap şi caras au fost confiscate de poliţiştii ialomiţeni în cursul zilei de ieri, în localităţile Slobozia şi Fierbinţi Târg.

La data de 3 decembrie, poliţiştii din Fierbinţi Târg au oprit în trafic, pentru control, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 67 de ani, din judeţul Ilfov. În urma verificării autovehiculului, oamenii legii au constatat faptul că în interior se aflau 141 kilograme de peşte, din specia crap, marfă deţinută pentru comercializare ambulantă.

" "
" "

La faţa locului a fost solicitat sprijinul reprezentanţilor Direcţiei Sanitar Veterinare Ialomiţa, care au stabilit că întreaga cantitate de peşte este improprie consumului, faţă de persoana în cauză fiind luată măsura sancţionării contravenţionale conform HG 984 din 25 august 2005, privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor.

De asemenea, tot ieri, în jurul orei 12.30, poliţiştii din Slobozia au oprit pe bulevardul Matei Basarabun autoturism condus de un bărbat, în vârstă de 42 de ani.    Cu ocazia controlului autoturismului, în portbagaj, a fost găsită o cantitate de 88 de kilograme de peşte din speciile crap şi caras, pentru care şoferul nu deţinea documente de provenienţă. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea şi transportul fără documente legale a peştelui, marfa fiind confiscată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *