Sute de mii de oameni, la pelerinajul de Rusalii, de la Şumuleu Ciuc

Sursa foto- pixabay

Sute de mii de oameni participă sâmbătă, la pelerinajul de Rusalii, de la Şumuleu Ciuc, secretarul de stat ungar János Potápi aflându-se printre participanţi.

La ceremonii este prezent şi secretarul de stat ungar Árpád János Potápi, care a şi postat imagini pe pagina sa de Facebook.

”Pe drumul care duce spre Şumuleu Ciuc, pelerinii păşesc pe urmele strămoşilor lor, iar busola lor interioară arată acel principiu prin care doresc să rămână fideli memoriei, credinţei şi valorilor părinţilor, bunicilor şi străbunicilor lor – a declarat János Potápi, secretar de stat responsabil pentru politici naţionale al Cancelariei Prim-ministrului ungar.

Politicianul a luat parte la adunarea participanţilor din Ţinutul Secuiesc şi din Slovacia la cel de-al 7-lea Pelerinaj Ecvestru „Márton Áron”, organizat în faţa capelei Sfântul Ştefan, de la Sânzieni. Pelerinii călare au adus panglici de rugăciune din localităţile din regiune.

László Felföldi, episcopul diecezei romano–catolice de Pécs, este oratorul din acest an al pelerinajului de la Şumuleu Ciuc

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: