Skip to content
Internațional

Sute de milioane de date ale utilizatorilor de Facebook au fost stocate la vedere

Compania de securitate UpGuard a descoperit 540 de milioane de date personale stocate de doi dezvoltatori de aplicaţii pe servere publice.

Potrivit news.roo, două seturi de date personale ale utilizatorilor de Facebook, care însumează 540 de milioane de înregistrări, au fost stocate pe servere publice de Cultura Colectiva, o companie mexicană şi o aplicaţie numită “At the Pool”.

Împreună, cele două seturi de informaţii personale cumulează 146 GB. Informaţiile stocate de Cultura Colectiva includ nume de conturi, date de identificare şi istoricul activităţii utilizatorilor.

Al doilea set de informaţii, deşi mai mic cantitativ, constă în informaţii mai importante pentru utilizatori, inclusiv peste 22.000 de parole.

Ambele seturi de date au fost stocate pe serverele Amazon S3 şi nu se ştie deocamdată cât au stat acolo sau cine le-a accesat şi ce a făcut cu ele. Cert este că Facebook le-a şters după ce a fost înştiinţată de compania de securitate care a făcut descoperirea.

După scandalul Cambridge Analytica de anul trecut şi toate descoperirile care i-au urmat, Facebook se află în colimatoru şi încearcă să recâştige încrederea pierdută a utilizatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *