Sute de produse alimentare s-au scumpit după ce Guvernul a mărit TVA

Sursa foto: Pexels

Sute de produse alimentare sunt mai scumpe de la 1 ianuarie 2024, după ce Guvernul Ciolacu a mărit TVA: la unele cu 4 puncte procentuale, iar la altele cu 10. O listă publicată pe un grup de contabili a fost transmisă clienților de către Metro.

Retailerii mici vor trebui să-și modifice softurile caselor de marcat pentru a reflecta noul TVA, scrie Hotnews.ro.

La ce produse crește TVA de la 5% la 9%

Printre altele, crește TVA de la 5 la 9% pentru livrarea alimentelor de înaltă valoare calitativă, respectiv produse montane, eco, tradiționale, autorizate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

În lista menționată se află: Germeni de broccoli, praz, ridiche Roșii Cherry Bio Castraveți Fabio Vinete BIO Diverse tipuri de sucuri de portocale BIO Icre de crap Lavazza Tiera Bio Unele ceaiuri Lapte organic Diverse cereale HIPP HIPP piure (morcovi, legume, tocăniță, piersici etc.)

Iată câteva produse la care a crescut TVA de la 9 la 19%

Reamintim că a crescut TVA de la 9% la 19% pentru livrarea de bere fără alcool și de alimente cu zahăr adăugat, al căror conținut total de zahăr este de minimum 10g/100g produs. (Au fost excluse laptele praf pentru nou-născuți, sugari și copii de vârstă mică, cozonacul și biscuiții).

Citește mai mult AICI

 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL