Skip to content
Politică

Sute de protestatari în fața Ministerului Transporturilor

Aproximativ 300 de membri ai Federației Naționale a Sindicatelor Portuare (FNSP) protestează miercuri, între orele 11:00-14:00, în fața Ministerului Transporturilor. Soliciările se referă la demiterea actualei conduceri a Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime Constanța (CN APMC) și rediscutarea Master Planului pentru Portul Constanța, dar vizează și transparența în exploatarea domeniului portuar și în stabilirea politicii tarifare și a modului de încheiere a contractelor de subconcesiune și închiriere a infrastructurii de transport naval.

Blocul Național Sindical sprijină revendicările Federației Naționale a Sindicatelor Portuare, pe două direcții principale: demiterea actualei conduceri a Companiei Naționale care administrează Portul Constanța (CN APMC), dar și predarea, de către Fondul Proprietatea, a acțiunilor deținute în cadrul companiei.

Curtea Constituțională a hotărât deja că o administrație a statului nu poate avea structură de acționariat privată, deciziile urmând să fie luate doar de ministerul de care aparține, respectiv Ministerul Transporturilor. În urma hotărârii emise de Curtea Constituțională, Primăria Constanța a fost obligată să dea înapoi acțiunile pe care le avea, lucru pe care l-a și făcut. Solicităm ca același demers să fie parcurs și de Fondul Proprietatea, care deține 20% din acțiuni, pentru a se intra astfel în legalitate”, a declarat președintele Blocului Național Sindical (BNS), Dumitru Costin, potrivit agerpres.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *