Skip to content
Internațional

Sute de zboruri anulate pe un aeroport din China, după ce un angajat a fost depistat pozitiv cu coronavirus

b1.ro

Aeroportul din Shenzhen, oraş în sudul Chinei, a anulat sute de zboruri şi a dispus intensificarea verificărilor, după ce angajata unui restaurant de pe aeroport a prezentat rezultate pozitive la testul pentru varianta Delta a coronavirusului.

Pentru a intra în aeroport, trebuie prezentat un test negativ efectuat cu cel mult 48 de ore înainte, a informat Shenzhen Airport Group într-un comunicat pe contul său oficial de pe reţeaua socială WeChat. Aceste restricţii au intrat în vigoare de la ora locala 13:00 (05:00 GMT).

O ospătăriţă în vârstă de 21 de ani de pe Aeroportul Internaţional Shenzhen Baoan s-a dovedit a fi contaminată cu variantă Delta, au declarat autorităţile sanitare ale oraşului. Ea a prezentat rezultate pozitive în urma unui test de rutină efectuat joi angajaţilor aeroportului.

La Shenzhen, un oraş situat pe continent şi în vecinătatea Hong Kong, îşi au sediul mari companii tehnologice precum Huawei şi Tencent. China a raportat vineri 30 de cazuri noi de coronavirus, dintre care şase în provincia Guangdong (sud), unde se află situat Shenzhen, potrivit Agerpres.

Aproape 400 de zboruri au fost anulate vineri, potrivit site-ului VariFlight. Zeci de zboruri programate pentru sâmbătă au fost, de asemenea, anulate. Costul biletelor va fi rambursat integral călătorilor, potrivit autorităţilor aeroportuare chineze. Milioane de locuitori din Shenzhen au fost testaţi în ultimele săptămâni, după detectarea unui mic focar în port în această lună.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *