Suveraniștii și anarhiștii din Germania cumpără tot mai multe terenuri și proprietăți în mediul rural

Sursa foto: Facebook

Extremiştii de dreapta din mişcarea Reichsbürger pun la cale o acaparare strategică a terenurilor în zonele rurale din toată Germania cu scopul concertat de a crea comunităţi independente de statul german, potrivit agenţiei de informaţii interne şi instituţiilor guvernamentale, scrie The Guardian.

Autorităţile şi ONG-urile care monitorizează grupurile de extremă dreapta spun că membrii mişcării Reichsbürger, care respinge statul german de după 1945, depun un efort ţintit pentru a crea societăţi paralele prin infiltrarea în şcoli, cluburi şi birouri publice.

Potrivit unei cereri recente de informaţii adresate Ministerului Federal de Interne de către Martina Renner, membră a partidului de opoziţie de stânga Die Linke, organizaţiile de extremă dreapta au cumpărat 40 de proprietăţi în Germania în ultimii doi ani. Numărul indică o accelerare a unui model observat de peste un deceniu, prin care casele, pub-urile şi proprietăţile agricole care se vând greu sunt achiziţionate şi folosite de grupurile de dreapta pentru orice, de la spaţii de locuit la case de naştere, săli de sport şi locuri de petrecere.

„Proprietăţile prezintă mai puţin interes pentru Reichsbürger şi pentru scena de extremă dreapta ca investiţii, ci mai degrabă sunt folosite pentru a-şi stabili societăţile paralele şi pentru a crea spaţii care să inspire frică tuturor celor care nu le împărtăşesc viziunea asupra lumii”, a declarat Renner.

Printre cele mai proeminente astfel de organizaţii se numără Königreich Deutschland – Regatul Germaniei sau KRD, fondat în 2012 în cadrul unei ceremonii elaborate.

KRD se mândreşte cu propria monedă şi Constituţie, care îi conferă o structură asemănătoare cu cea a unui stat. A încercat să se extindă prin achiziţionarea a ceea ce numeşte „teritoriu naţional”, cumpărând terenuri şi bunuri imobiliare, transmite News.ro.

Autorităţile germane folosesc termenul Reichsbürger (cetăţeni ai imperiului) pentru a vorbi despre toate grupurile de extremă dreapta care resping Republica Federală Germania şi urmăresc răsturnarea guvernului, inclusiv KRD, deşi organizaţia respinge acest termen.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL